Search here...
TOP
Reisverhalen

Bali dag 6 | Een bezoekje aan de Uluwatu tempel

Uluwatu Tempel - Bali, Indonesië, Asië | Global-Treasures.com
361 Views

Op dag 6 besloot ik even lekker uit te slapen en in de ochtend rustig bij het zwembad te gaan liggen in het hostel. Beter kun je de dag niet beginnen, als je het mij vraagt! Verder staan er een aantal leuke dingen op de planning, zoals bijvoorbeeld de Uluwatu tempel.

Blue Point

In de middag ging ik als eerste naar Blue Point. Vanaf hier zou je, als je je een weg tussen de rotsen door baande, bij een wit strand uit moeten komen. Helaas waren de golven te hoog en te sterk, waardoor je makkelijk omver geduwd werd. Vandaar dat ik dit toch maar niet probeerde, bang dat mijn camera nat zou worden. Zonde! Want hier had ik me wel op verheugd. Ik had hier namelijk veel over gelezen en prachtige foto’s van gezien. Maar goed, ik had nog de hele dag om andere leuke plekken te ontdekken! 

Uluwatu Tempel - Bali, Indonesië, Asië | Global-Treasures.com

Lunchpauze

Eenmaal terug boven at ik in een van de vele restaurantjes die er zaten. Helaas was het eten niet zo lekker als dat ik had gehoopt en het personeel was hier ook allesbehalve vriendelijk. Ik verwacht doordat er zoveel toeristen komen maar goed, daar verdienen ze ook weer een heleboel geld aan. De naam van het restaurant weet ik helaas niet meer want ik wilde zo snel mogelijk weg, haha! Er zaten namelijk ook veel vliegen op en rondom mijn eten, waardoor mijn eetlust ook wel verdween. Wel had je vanuit het restaurant goed uitzicht op de zee en de surfers. Die surfers zijn dan wel weer een pluspuntje..

Uluwatu Tempel - Bali, Indonesië, Asië | Global-Treasures.com

Padang Padang Beach

Vanuit Blue Point was het plan om naar Padang Padang beach te gaan, alleen was het erg moeilijk om een taxi te vinden en vroegen de taxi’s die ik kon vinden, veel te veel geld voor zo’n korte afstand. Lopen was ook geen optie omdat dat niet veilig is. Er waren namelijk geen voetpaden waardoor je op de weg moest lopen.

Uiteindelijk vond ik een restaurant waar ik even ging zitten. Zij hadden een taxichauffeur die me wel naar de gewenste plek wilde brengen, namelijk de Uluwatu tempel. Ook hier vroegen ze eigenlijk veel te veel geld voor maar dit was mijn enige optie en dat wisten zij ook. Het was al redelijk laat dus ik had geen zin om nog naar het stand te gaan. Daarom besloot ik naar de Uluwatu tempel te gaan en dit was zeker de moeite waard!

Uluwatu Tempel - Bali, Indonesië, Asië | Global-Treasures.com

Entree Uluwatu Tempel

Hoewel ik er niet was bij zonsondergang, was het nog steeds heel erg mooi. Het uitzicht op de zee maakte het gewoon een waanzinnig mooie plek. Het is zeker de moeite waard om hierheen te gaan! Je moet wel een entree van 30.000 Rupiah (= ongeveer €2,-) betalen. Let er wel op dat je al je spullen goed bij je houdt! Er lopen namelijk ook aapjes rond die al je spullen wel heel interessant vinden. Het maakt ze niet uit of het wel of niet eetbaar is, haha! Zo zag ik dat een aapje iemand achterna liep zonder dat hij het in de gaten had, en de telefoon (een iphone x) uit zijn handen pakte..

Verder heb ik een beetje rondgelopen bij de Uluwatu tempel. Als je bij zonsondergang gaat zal het allemaal nog een stuk mooier zijn, maar tegelijkertijd ook een stuk drukker. Je kunt dan waarschijnlijk weinig zien door de hordes Chinezen die er rondlopen met hun selfiesticks. Je moet zelf dus even een afweging maken wat je het liefst hebt. Het is er in ieder geval wel erg mooi!

Uluwatu Tempel - Bali, Indonesië, Asië | Global-Treasures.com

Die avond hadden we een rustig avondje in het hostel, waar we gezellig kaartspelletjes deden en wat dronken. Heel gezellig!

Wil je nou graag meer artikelen lezen over mijn reis door Bali? Klik dan hier voor alle tips voor een reis naar Bali of hier om alle soorten artikelen terug te vinden over Bali.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram