Search here...
TOP
Reisverhalen

Bali dag 4 | Nusa Lembongan & Ceningan

Nusa Lembongan & Nusa Ceningan ontdekken - Bali, Indonesië | Global-Treasures.com
374 Views
Nusa Lembongan

Wat heb ik het vandaag naar m’n zin gehad! Om tien uur stond ik bij de receptie van mijn hostel om een scooter te regelen. Vandaag zou ik namelijk de hele dag rond gaan touren op Nusa Lembongan en Nusa Ceningan! Super leuk natuurlijk maar ik vond het stiekem ook wel een beetje spannend. Er rijden namelijk erg veel scooters rond en die houden niet altijd rekening met je. Toch wilde ik de twee eilanden zien, dus besloot ik toch maar een scooter te huren.

Zonder dat ik de weg wist besloot ik als eerste gewoon wat rond te gaan rijden en ergens een ontbijtje te scoren. Het was ondertussen al half twaalf en ik had nog steeds niet ontbeten, toen ik op een leuk eettentje stuitte aan het water. Hier dronk ik een verkoelende vanille milkshake en een heerlijke pannenkoek met banaan. En vervolgens ging ik ook nog even het water in!

Nusa Lembongan & Nusa Ceningan ontdekken - Bali, Indonesië | Global-Treasures.com

En door!

Na eenmaal verder te hebben gereden kwam ik een heleboel leuke plekjes tegen waar ik graag even wilde stoppen. Ik had immers toch de hele dag! Dat is ook het fijne aan alleen reizen: je kunt stoppen waar en wanneer je maar wilt. Zo kwam ik op een onwijs mooi strand uit en kon je op veel plekken even lekker gaan schommelen met je voeten in het water of het zachte zand. Dat is toch genieten! 

Ook reed ik op een paar afgelegen wegen op Nusa Lembongan, waarbij ik bij de wat armere buurten uitkwam. Zo kwam ik een wat ouder vrouwtje tegen die me stopte en meenam naar haar winkeltje. Ik had het zo met haar te doen dat ik een aantal armbandjes kocht voor maar 20.000 Rupiah, dat is zo’n €1,20. Daarvoor kreeg ik maar liefst vier armbandjes! Ik gaf haar een kleine fooi, waardoor haar dag niet meer stuk kon. Ze was oprecht heel erg dankbaar, wat mij dan ook weer op z’n beurt heel gelukkig maakt.

Uiteindelijk kwam ik uit bij het meest blauwe water dat ik ooit heb gezien. Het was toeval dat ik hier langskwam maar ik ben super blij dat dat gebeurde. Ik kan er verder niet zoveel over vertellen, dus ik zal jullie maar gewoon foto’s laten zien zodat jullie kunnen meegenieten. In het echt was het nog blauwer dan dat je op de foto ziet.

Nusa Lembongan & Nusa Ceningan ontdekken - Bali, Indonesië | Global-Treasures.com

Devil’s Tears

Uiteindelijk ging ik door naar Devil’s Tears, een populaire plek op Nusa Lembongan. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten maar ik hoorde van veel mensen dat het erg mooi zou moeten zijn. Toen ik het na lange tijd eindelijk had gevonden, viel het voor mij helaas wat tegen. De reden? De vele Chinezen die in de weg stonden. Ik denk dat er wel minstens tweehonderd Chinezen op die rots stonden. Allemaal stonden ze daar met hun selfiesticks. Daardoor heb ik zelf helaas geen mooie foto’s kunnen maken.

Nusa Lembongan & Nusa Ceningan ontdekken - Bali, Indonesië | Global-Treasures.com

Als je hier vervolgens het hoekje om ging, kwam je wel bij een erg mooi gedeelte. Hier waren de hordes Chinezen gelukkig verdwenen, die kwamen alleen voor Devil’s Tears, dus kon ik van het mooie uitzicht genieten. Dit vond ik eerlijk gezegd nog mooier dan Devil’s Tears! Het is dus zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen.

Je zult het misschien niet geloven, maar als lunch heb ik een broodje kroket gegeten!
Op Bali! Dat maakte me op dat moment echt zo gelukkig. Dat is iets wat ik, na vier maanden weg te zijn van huis, wel heb gemist. Gewoon een broodje kroket, frikandel of patatje oorlog. En dat kon je allemaal in dit restaurantje halen! Het restaurant heet The Bar en zit in de straat richting Mushroom Bay. Hier heb je een apart menu genaamd de Dutch Corner, waar je al deze dingen kunt halen. Genieten!

Nusa Ceningan

Ondertussen was het al wat later op de dag en besloot ik naar het andere eilandje, Nusa Ceningan, te gaan. Deze is een stukje kleiner en er is ook minder te zien. Als eerste ging ik daar nog even wat drinken op een terrasje, met uitzicht over de zee en de surfers. Vervolgens ging ik door naar de Blue Lagoon, een plek die bekend staat op het blauwe zeewater. Ik dacht dat ik eerder vandaag het meest blauwe water ooit had gespot, maar dat was voordat ik bij de Blue Lagoon aankwam. Wauw, wat was dit mooi! Ben je hier in de buurt, ga er alsjeblieft heen. Ik beloof je dat je er geen spijt van krijgt!

Nusa Lembongan & Nusa Ceningan ontdekken - Bali, Indonesië | Global-Treasures.com

Het water lijkt hier, door de schaduw van de rotsen, iets minder blauw dan dat het daadwerkelijk was. Achterin de foto zie je hoe het eruit zag toen de zon erop scheen. Zo blauw was het water echt!

Blue Lagoon

Na een korte stop bij de Blue Lagoon, besloot ik terug te gaan naar Mushroom Bay. Ook hier dronk ik wat op een terrasje, met uitzicht op zee. Hier keek ik de zonsondergang maar wat ik het mooiste vond, was het uitzicht op onderstaande foto. Do I need to say more?

Slechte hostels en Guesthouses Bali, Indonesië | Global-Treasures.com

Meer artikelen lezen over mijn tijd op Bali en de omliggende eilanden? Klik dan hier voor alle tips, en hier voor meer persoonlijke verhalen zoals deze.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram