Search here...
TOP
Reisverhalen

Bali dag 3 | Snorkelen met reuzenmanta

Snorkelen met reuzenmanta - Nusa Lembongan, Bali | Global-Treasures.com
355 Views

Voor 250.000 Rupiah (= 15 euro) besloot ik op dag 3 lekker te gaan snorkelen. Met de boot gingen we drie verschillende snorkelplekken af, die een voor een ontzettend mooi waren. Het felblauwe, heldere water en het zonnetje dat erop scheen, zorgde ervoor dat je alles goed kon zien. Bij aankomst bij onze eerste snorkelplek dook er al meteen een rog, de reuzenmanta genaamd. Iedereen ging daar natuurlijk snel naartoe om deze van dichtbij te bekijken. En gelukkig heb ik hem ook op film staan! 

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het maar eng vond om zo dicht bij de reuzenmanta te zijn. Hij zwom namelijk vlak onder mij door en ik moest mijn benen optillen om hem niet te raken. Ik heb nog niet gevonden hoe ik een video kan plaatsen maar zodra ik het weet zal ik de video hieronder neerzetten, zodat je zelf kunt zien hoe dichtbij de reuzenmanta kwam en hoe groot hij wel niet was!

En door!

Vervolgens gingen we naar de volgende snorkelplek en wauw, wat was het hier mooi. Hier had je dan wel geen reuzenmanta, hier had je wel het mooiste koraal dat ik ooit heb gezien. Felle kleuren koraal met daar omheen de mooiste vissen. En daarvoor hoefden we niet eens ver van de kant af om dit te zien! Ik heb al vaak gesnorkeld maar zo mooi was het nog nooit. Zo heb ik bijvoorbeeld ook gedoken bij de Great Barrier Reef, welke bekend staat om zijn mooie snorkel en duikplekken, maar hier vond ik het persoonlijk nog heel veel mooier.

Voor de derde en laatste snorkelplek gold eigenlijk hetzelfde; echt heel erg mooi en zeker een aanrader als je op vakantie gaat naar Bali: Snorkelen op Nusa Lembongan!

Eenmaal terug aan land besloot ik de rest van de dag door te brengen op het strand om even aan mijn tan te werken. Ik lunchte bij een lekker restaurantje waarvan ik de naam ben vergeten en las het boek Judas van Astrid Holleeder uit.

Snorkelen met reuzenmanta - Nusa Lembongan, Bali | Global-Treasures.com

Een niet zo’n vriendelijke gast bij het hostel..

Toen het donker begon te worden besloot ik terug te gaan naar mijn hostel. Daar douchte ik en blogde ik nog wat. Rond een uur of acht wilde ik ergens gaan eten. Het probleem was alleen dat de weg vanuit het hostel naar de openbare weg, werd afgesloten door een hond. En geloof me, ik ben helemaal niet bang voor honden maar je weet maar nooit! Voor de zekerheid probeerde ik er met een grote bocht omheen te lopen. Het paadje was alleen niet heel breed en de hond stond precies in het midden. Die hond begon in een keer te grommen toen ik er langs af wilde lopen dus ik besloot dat ik liever niet aangevallen wilde worden. Vandaar dat ik terugliep naar het hostel.

Binnen vijf minuten kwam er een meisje aangelopen. Ik vroeg haar of die hond er nog zat aangezien zij langs die hond moest zijn gekomen als deze er nog zat. Zij gaf aan niets gezien te hebben maar toen ze merkte dat ik er best wel bang voor was, besloot ze met mij mee te lopen. We zagen de hond niet meer, dus liep zij terug het hostel in. En ja ja, ze was nog geen seconde weg en de hond verscheen weer. Ik hield een paar meter afstand maar dit keer ging de hond met zijn voorpoot over de grond schrapen, alsof hij ieder moment kon aanvallen. Gelukkig kwam er net een jongen aanlopen die de hond voor me heeft weggejaagd. Held! En overleefde ik het gevaarlijke Bali gelukkig wel.. Haha!

Wil je nou graag meer artikelen lezen over mijn reis door Bali? Klik dan hier voor alle tips voor een reis naar Bali of hier om alle soorten artikelen terug te vinden over Bali.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram