Search here...
TOP
Reisverhalen

Bali Dag 2 | Naar Nusa Lembongan

Nusa Lembongan & Nusa Ceningan - Bali, Indonesië, Azië | Global-Treasures.com
580 Views

Vandaag is het tijd om een nieuwe plek te ontdekken: Nusa Lembongan. Stiekem hebben er tussen Bali dag 1 en deze blog nog twee dagen gezeten. De reden dat ik deze niet beschrijf is omdat ik die twee dagen ziek was. Daardoor heb ik alleen maar wat rondgelopen en de rest van de dag doorgebracht in bed, niets interessants dus. Vandaar dat ik het jullie niet aan ga doen om deze dagen te beschrijven.

Van Kuta naar Nusa Lembongan

Vandaag stond er iets leuks maar toch ook wel spannends op het programma. Van Kuta zou ik naar het eiland Nusa Lembongan gaan. Dit was in principe allemaal goed geregeld, alleen het feit dat ik dan toch helemaal alleen ben, zonder te weten wat ik moet verwachten, is het toch wel eng. En natuurlijk doe ik het al vier maanden op deze manier, maar in Australië en Nieuw-Zeeland is dat helemaal anders. In Bali is de cultuur anders, wat voor mij even wennen was. Zo werd ik, omdat ik alleen was, door veel mannen aangesproken. Een van hen greep zelfs mijn arm vast (wat trouwens echt pijn deed) om me op zijn scooter te krijgen om mee te gaan.

Time to go!

Maar goed, om zes uur ‘s ochtends zat ik al klaar om te gaan. Het was namelijk zo dat we óf om zes uur werden opgehaald, óf om zeven uur. Welke van de twee het precies zou worden konden ze van tevoren niet zeggen. Balen, want dat extra uurtje slaap kon ik wel gebruiken, haha!

Met een busje werden we om zeven uur opgehaald, die ons naar de haven bracht. De busrit duurde ongeveer een half uur. Hierbij zag ik delen van Kuta die ik nog niet eerder had gezien. Onder anderen het uitgaansgedeelte waar Kuta om bekend staat. Hier wil ik zeker nog een keertje terug!

Nadat we ingecheckt hadden voor de boot, moesten we nog een hele tijd wachten voordat we op de boot mochten. En toen we eenmaal op de boot mochten, duurde het ook nog eens een hele tijd voordat we daadwerkelijk vertrokken richting Nusa Lembongan.

De bootrit naar Nusa Lembongan toe staat erom bekend dat hij erg hobbelig en misselijkmakend is. Gelukkig had ik dit keer mijn reispilletje genomen, had ik een appel gegeten als ontbijt en kon ik ook nog eens lekker slapen op de boot. Ik had er dus helemaal geen last van. De laatste keer dat ik op de boot zat ging het helaas niet zo perfect, haha! Wil je weten wat er gebeurde? Daar komt binnenkort een artikel over online!

Nusa Lembongan & Nusa Ceningan - Bali, Indonesië, Azië | Global-Treasures.com

Eenmaal op Nusa Lembongan

Na de bootrit kwamen we aan op een platvorm van waaruit we met een klein bootje aan land werden gebracht. Vanuit daar werden we netjes bij het hostel afgezet. Helaas kon ik nog niet inchecken maar kon ik mijn backpack wel achterlaten. Daarom besloot ik even lekker écht te gaan ontbijten. Een appel was namelijk niet genoeg om een aantal uur op te teren. Als ontbijt had ik scrambled eggs met tomaat en bacon en dat was smullen!

Vervolgens ging ik naar het strand. Het strand was onwijs mooi maar stond helaas helemaal vol met Chinezen. En nee, ik overdrijf niet. He-le-maal vol. Ik ben lekker in het zonnetje gaan liggen met mijn e-reader.

Nusa Lembongan & Nusa Ceningan - Bali, Indonesië, Azië | Global-Treasures.com

Die middag lunchte ik met een bakje fruit met yoghurt en een super lekkere vanille milkshake en vervolgens ging ik weer terug naar het strand, waar ik de rest van de middag en zelfs de avond doorbracht. Ik zeg je één ding: genieten!

Meer artikelen lezen over mijn tijd op Bali en de omliggende eilanden? Klik dan hier voor alle tips, en hier voor meer persoonlijke verhalen zoals deze.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram