Search here...
TOP
Reisverhalen

Bali dag 10 | Waterbom in Kuta

Waterbom waterpark Kuta - Bali Indonesië | Global-Treasures.com
633 Views

Vandaag is de tweede dag dat mijn vriendin erbij is en we hadden het er al een tijdje over dat we uiteraard ook een paar leuke activiteiten wilden doen in Bali, niet alleen dingen bezichtigen. Een paar dagen eerder, toen ik op weg was naar het winkelcentrum, kwam ik voorbij een waterpark genaamd Waterbom. En dat is precies waar we vandaag heen gingen! We hadden het ook al eerder op Facebook voorbij zien komen maar we wisten eigenlijk niet dat dat zo dichtbij was.

We ontbeten bij Starbucks rond een uur of 8/half 9 want we wilden er uiteraard wel al op tijd zijn. Zo hadden we genoeg tijd om het hele park te bekijken want je weet maar nooit hoe druk het gaat worden en hoe lang je dus in de wachtrij moet staan van alle glijbanen. En we hadden onze tijd echt wel nodig want het park is groter dan je denkt!

Waterbom

Eenmaal binnen kon de pret eigenlijk al meteen beginnen. Want wat zag het er allemaal gaaf uit! Het zag er eerlijk gezegd helemaal niet uit als Bali. Dit had net zo goed een luxe waterpark kunnen zijn in Italië of Spanje. Hier kwamen we de dag wel door!

Wat een super handig concept is in Waterbom, is dat je een bandje krijgt waarop je geld kunt zetten. Hiermee kun je overal in het park eten en andere dingen kopen, zoals bijvoorbeeld een manicure. Je krijgt een ander bandje die gelinkt staat aan jou, waar al je foto’s op worden gezet. Er lopen namelijk veel fotografen rond die je bij van alles en nog wat op de foto zetten. Alle foto’s komen bij elkaar op je bandje en later, aan het eind van de dag, kun je deze foto’s aanschaffen. Als je dat wilt natuurlijk.

Naast dat hebben ze echt super veel leuke glijbanen! Je hebt er diverse waar je met een band vanaf gaat, dit kan in je eentje of met z’n tweeën. Je hebt super stijle glijbanen, minder stijle glijbanen, een tol én je kunt er zelfs surfen! Er is echt voor iets wat wils en dus genoeg keus om je de hele dag te vermaken, zelfs als je geen kind meer bent. Ik heb echt van deze dag genoten! En ja, ik ben twintig jaar..

Wat hebben ze nog meer te bieden

Voor het middageten hadden we ook genoeg keus. Zo haalden we Nacho’s, die gewoon te krijgen waren in Waterbom. Het leuke was dat je er niet alleen heen kon gaan voor alle waterglijbanen. Je had genoeg plekken om lekker van de zon te genieten, een manicure te nemen en er waren nog veel meer andere kraampjes en dingetjes waar jij de dag door kon brengen. Er was zelfs een bar in het water! We konden het dus natuurlijk niet laten om even lekker wat te gaan drinken.

Dat is ook gewoon super handig als je daar als gezin bent. De kinderen gaan in alle glijbanen terwijl jij even van je me-time kunt genieten door een manicure of wat dan ook te nemen. Dat vond ik echt super leuk bedacht en ik heb dat ook nog nooit eerder gezien dat dat erbij zat. Plus, het was allemaal niet eens zo duur, ook een groot pluspunt.

De gemaakte foto’s

Aan het eind van de dag hadden we zo ongeveer alle glijbanen wel gehad (en dat waren er veel!). Je kon in het park nog even douchen en natuurlijk je foto’s aanschaffen. Het geld dat je nog op je pasje had staan krijg je ook gewoon terug. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je er te veel geld op zet en dat je het aan het eind van de dag niet allemaal hebt opgemaakt. Da vind ik persoonlijk een erg groot pluspunt.

Zoals ik al zei ben je ook helemaal niet verplicht om de foto’s te kopen die zijn gemaakt. De keus is aan jou maar ik vond ze persoonlijk best wel prijzig. Buiten dat ze ook gewoon afschuwelijk lelijk waren en ik ze niet hoefde. Maar goed, nadat we ons hadden omgekleed besloten we terug te gaan naar ons hostel en ons daar op te gaan frissen. Dan konden we vervolgens weer teruggaan naar het winkelcentrum om daar even lekker te gaan dineren. Waar we uiteindelijk uitkwamen? Pizza Hut!

Aanrader of niet?

Ik moet zeggen dat ik me die dag zeker heb vermaakt en ik zou je daarom ook echt aanraden om een bezoekje te gaan brengen aan Waterbom in Kuta. Het is wel wat aan de duurdere kant maar het is je geld meer dan waard, zeker als er ook kleinere kinderen meegaan. De entree van het park kost 327.000 Rupiah voor een pas voor één dag. Dat is zo’n 18 euro. Je hebt ook passen voor meerdere dagen, dan ben je goedkoper uit per dag.

Daarbij komt nog wel het eten, drinken en andere activiteiten die je daar doet of de foto’s die je aanschaft. Ik denk dat je op zo’n dag tussen de twintig en de dertig euro per persoon kwijt bent. Indonesië is een erg goedkoop land en Waterbom was wel een van de duurdere dingen die we hebben gedaan, maar het is tegelijkertijd ook een van de leukste dingen. Zoals ik al zei had daarbinnen niet echt het idee dat ik in Bali zat, eerder in een zwemparadijs in Spanje of Italië! Zeker een aanrader dus!

Wil je nou meer lezen over mijn tijd in Bali? Klik dan hier voor alle tips die ik heb verzameld biij een bezoekje aan het prachtige Bali. Klik hier voor meer persoonlijke verhalen zoals deze.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram