Search here...
TOP
Reisverhalen

Bali Dag 1 | naar Bali via Papoea-Nieuw-Guinea

van Cairns naar Bali | Global-Treasures.com
532 Views

Nadat ik snel even mijn oren had laten piercen, was het tijd om te gaan. De laatste uren in Australië waren helaas aangebroken. Maar daar kreeg ik wel een mooie plek voor terug: Bali. Het zou alleen nog wel even duren voordat ik daar zou zijn. De reden? Ik vloog via Papoea-Nieuw-Guinea! Maar daar lees je zo meer over.

Wat was het verschrikkelijk om afscheid te nemen van mijn vriendinnen die ik in Australië heb gemaakt. Twee van hen stonden me in de ochtend uit te zwaaien bij de bushalte en ik moet zeggen dat het bij niemand van ons droog is gebleven. Allemaal hebben we wel een traantje gelaten, ook al weten we dat we, wanneer iedereen weer thuis is, we snel een keertje af gaan spreken. Toch blijft het moeilijk om afscheid te nemen als je zoveel tijd met elkaar hebt doorgebracht…

Door naar het vliegveld

Om kwart over negen moest ik klaarstaan bij de bushalte, wachtend op de bus die me naar het vliegveld zou brengen. Hier waren we al binnen een half uurtje, wat ervoor zorgde dat ik ruim op tijd was. Mijn vlucht naar Papoea-Nieuw-Guinea was pas om kwart voor twaalf, dus ik had genoeg tijd om mijn Australische dollars nog op te maken.

Het inchecken ging namelijk ook erg snel dus binnen no time zat ik al bij de gate. Omdat ik natuurlijk geen zin had om daar anderhalf uur te gaan zitten dus zoals ik al zei keek ik wat rond, haalde ik ontbijt en ging vervolgens toch maar bij de gate zitten. Het duurde uiteindelijk niet lang voordat we het vliegtuig al in konden. Omdat iedereen al klaar was, vertrokken we zelfs wat eerder!

Port Moresby – Papoea-Nieuw-Guinea

Na een paar uurtjes gevlogen te hebben, kwamen we aan bij mijn tussenstop in Port Moresby. Hier had ik een tussenstop van maar liefst zes uur! En normaal gesproken zou ik waarschijnlijk het vliegveld uit zijn gegaan om wat van de stad te zien, maar dit keer bleef ik liever binnen. Ik was namelijk in mijn eentje en was ten eerste erg bang om het vliegtuig naar Bali te missen, plus ik vond het eng om in een onbekend land in mijn eentje gewoon wat te gaan rondlopen.

Gelukkig ging de tijd wel redelijk snel voorbij. Ik had de laatste vlucht van die dag waardoor alle restaurantjes en winkeltjes wel al gesloten waren. Maar gelukkig waren er genoeg plekken om te zitten zodat ik wat kon bloggen, lezen en een film kijken. Daardoor ging de dag alsnog snel voorbij.

We konden na ongeveer vijf uur alweer het nieuwe vliegtuig in. Gelukkig was deze een stuk nieuwer en luxer dan de eerste. Tijdens de eerste vlucht had ik zo ontzettend weinig beenruimte en ik heb niet eens lange benen!

De vlucht duurde nog zo’n vier uur voordat ik dan eindelijk in Bali aankwam. Dat was een moment waarnaar ik lang had uitgekeken. Ik kwam pas in de avond aan, dus tijd om wat rond te kijken was er niet echt. Daarom besloot ik, nadat ik veel te veel had betaald voor een taxi die me naar het hostel bracht, toch maar te gaan slapen. Morgen is er weer een nieuwe dag waarin ik Kuta kan gaan ontdekken!

Wil je nou graag meer artikelen lezen over mijn reis door Bali? Klik dan hier voor alle tips voor een reis naar Bali of hier om alle soorten artikelen terug te vinden over Bali.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram