Search here...
TOP
Reisverhalen

Australië Dag 7 | Nimbin Grasshoppers tour

Nimbin Grasshoppers tour - Australië | Global-Treasures.com
381 Views

Na tot half 9 te hebben uitgeslapen, stond er ook vandaag iets leuks op het programma. Ik weet het, ik doe veel te veel leuke dingen tijdens mijn reis, haha! Om 10 uur moesten we klaarstaan en werden we opgehaald door de bus van de Grasshoppers tour, die ons naar Nimbin zou brengen. Nimbin is een hippie-stadje die bekend staat om het kopen, verkopen en gebruiken van Marihuana. Zo kun je het makkelijk in verschillende varianten verkrijgen: voor het roken van een joint, in een koekje of bijvoorbeeld in cake.

Nimbin Grasshoppers tour - Australië | Global-Treasures.com

Eindelijk in Nimbin!

Na een busrit van ongeveer anderhalf uur, kwamen we aan in Nimbin. En het moment dat we uit de bus stapte, probeerde iemand ons al Marihuana te verkopen! Het stadje zag er erg leuk uit maar was wel redelijk klein. Er liepen veel hippies rond en ook werd je vaak aangesproken met de vraag of je wat Marihuana wilde kopen. Veel graffiti op de muren en regelmatig zie je mensen die ontzettend stoned zijn, hoewel ik dat juist wel grappig vind.

Nimbin Grasshoppers tour - Australië | Global-Treasures.com

De tour die wij deden heette Grasshoppers en ik moet zeggen dat dit er leuk georganiseerd was. De tourguide die wij hadden was erg grappig en gezellig.

En door..

Na ongeveer twee uur te hebben doorgebracht in Nimbin (wat ik persoonlijk wel iets te lang vond, aangezien het erg klein is), hadden we opnieuw een busrit van ongeveer vijftig minuten voor de boeg. Hierbij gingen we naar een erg mooie plek genaamd Dunoon. Hier kon je een wandeling van twintig minuten maken om een dam te zien. Maar ik koos ervoor (samen met een aantal anderen) om lekker uit te rusten in het zonnetje. Ondertussen maakte de tourguide ons eten en gingen we lekker rustig barbecuen. Vaak zie je dat je dat zo’n barbecue niet zo uitgebreid is, dus was ik aangenaam verrast toen bleek dat er brood, salade en sauzen waren. En iedereen kreeg maar liefst drie stukjes vlees! En aan de vegetariërs onder ons werd ook gedacht!

De laatste stop

Nadat we klaar waren met de barbecue, gingen we door naar de waterval. Dit was een rit van ongeveer een uur, wat ik wel wat lang vond voor wat we precies te zien kregen. Je zag namelijk alleen het bovenste deel van de waterval, je kon dus ook niet naar beneden kijken, en je werd binnen vijf tot tien minuten weer bij de bus verwacht. Tijdens het boeken van de Nimbin Grasshoppers trip was ons verteld dat we ook naar een meer gingen waarin we mochten zwemmen, terwijl dit niet het geval was. Dit is verteld bij zo’n reisbureau dus die zal per ongeluk twee tours door elkaar gehaald hebben of iets dergelijks. Het zat er in ieder geval niet bij, haha!

Nimbin Grasshoppers tour - Australië | Global-Treasures.com

Ook een pluspunt was dat er ook een avondmaaltijd bij zat in je pakket. Hiermee kon je bij Cheeky Monkeys in Byron Bay wat gaan eten. Het was niet veel wat je kreeg maar wel erg lekker. Zeker ook de moeite waard en een leuke manier op de dag af te sluiten!

Meer artikelen lezen over mijn tijd in Australië? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram