Search here...
TOP
Reisverhalen

Australië Dag 6 | Snorkelen in Byron Bay

Snorkelen in Byron Bay | Global-Treasures.com
365 Views
Snorkelen in Byron Bay | Global-Treasures.com

Opnieuw een toffe activiteit op het programma!

Op dag 6 ging mijn wekker al om kwart over 7 maar stond er gelukkig wel iets leuks op het programma in het mooie Byron Bay. Vandaag zou ik namelijk gaan snorkelen bij de Julian Rocks, een plek die wereldberoemd is voor het goed kunnen snorkelen en diepzeeduiken.

En nu was het mijn beurt om een bezoekje te brengen aan deze mooie plek. Ruim van tevoren was ik aanwezig bij het dive centre omdat ik natuurlijk niet te laat wilde komen. Toen iedereen aanwezig was trokken we onze wetsuits aan, kozen we flippers en een snorkelset uit, en waren we klaar om te gaan. We hadden als eerste een busritje van 10 minuten voor de boeg en eenmaal bij het water werd de boot van de aanhanger afgehaald en in het water gelaten.

Julian Rocks

Na een tochtje van ongeveer vijf minuten kwamen we aan bij de Julian Rocks, waar het avontuur pas echt kon beginnen! Nadat we onze flippers aan hadden getrokken en de snorkel set op hadden gedaan mochten we dan eindelijk het water in. Het leuke was dat ik een waterdicht hoesje had gekocht voor mijn telefoon. Op deze manier kon ik in het wat filmen en heb ik een aantal leuke beelden kunnen schieten!

Ongeveer een uur lang mochten we rond de Julian Rocks snorkelen, op zoek naar schildpadden, haaien en vissen. En je snapt natuurlijk wel dat ik erg blij was toen ik de schildpadden op beeld heb kunnen krijgen. Ook heb ik een aantal andere leuke vissen gespot, zoals onder anderen Dory! Ook zagen we een paar (ongevaarlijke) haaien en het mooie onderwaterleven in het algemeen.

Snorkelen in Byron Bay | Global-Treasures.com

Terug naar het dive center

Na een uur werden we teruggebracht naar het dive center en was deze activiteit helaas alweer afgelopen. Maar na een snelle stop bij het hostel, gingen we lekker lunchen. Ik nam een overheerlijke smoothie bij de juice bar in Byron Bay, die we vervolgens opdronken op het strand. De rest van de dag hadden we dan ook op het strand, in het zonnetje doorgebracht en aan het eind van de middag haalden we ook nog even een lekker ijsje. Want ja, dat moet natuurlijk wel af en toe met dat warme weer! 

Snorkelen in Byron Bay | Global-Treasures.com

In de avond kookten we de gebruikelijke backpackersmaaltijd: pasta. Niets speciaal maar al het andere is veel te duur, haha! Die avond deed ik het rustig aan en spendeerde ik met het lezen van een boek. Kortom; een fijne en gezellige dag.

Ga je een keer naar Australië? Vergeet dan zeker niet om naar Byron Bay te gaan. Dat is namelijk een fantastische plek en typisch Australië!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram