Search here...
TOP
Reisverhalen

Australië Dag 5 | Kayakken met dolfijnen

Kayakken met dolfijnen - Australië | Global-Treasures.com
368 Views

Ik heb tegenwoordig al een aantal keer dolfijnen gezien maar toch blijft het speciaal als ik ze weer zie. Vandaag stond er dan ook wederom een activiteit met ze op het programma: Kayakken met dolfijnen. Die ochtend moesten we al redelijk vroeg opstaan om op tijd bij het kayakken te zijn. Zelf had ik deze activiteit al geboekt maar een vriendin van me besloot ook mee te gaan. Gezellig!

Let’s go!

Na wat zoeken en een telefoontje met de vraag waar we bleven, kwamen we dan eindelijk aan op de plek waar we al een kwartier geleden moesten zijn. Snel trokken we een zwemvest aan, pakten we onze peddels en waren we klaar om te gaan. Ikzelf heb al een paar keer gekayakt maar voor Kelly, die vriendin van me, was het allemaal nog nieuw. We kregen de standaard informatie en binnen no-time waren we ready to go.

Omdat het wat harder waaide waren de golven hoger en was de kans dus ook groter dat we om zouden vallen. Maar ik ben zo blij dat mijn kleren droog zijn gebleven, haha! Het was niet koud want het zonnetje scheen, maar het water zelf was wel erg fris. Er waren een paar mensen die helaas niet zoveel geluk hadden en om waren gekanteld, wat voor ons natuurlijk wel grappig was!

Kayakken met dolfijnen - Australië | Global-Treasures.com

Nog steeds geen geluk..

Na een tijdje hadden we nog steeds geen dolfijnen gezien, waar ik erg van baalde. Daarom besloten we aan kant te gaan om even te pauzeren en een kopje koffie of thee te nuttigen. Net op het moment dat het drinken was ingeschonken, kwamen de dolfijnen tevoorschijn. Daarom moesten we dit weer weggooien en snel in de boten springen om weer verder te gaan. Heel dicht bij de dolfijnen konden we helaas niet komen en ik heb er ook maar een paar gezien.

Meestal zag je ook wel schildpadden maar ook daar hadden we dit keer geen geluk mee. Maar wat niet vaak voorkwam en dus heel speciaal was, is dat we een walvis hebben gezien! Ook dit was van wat verder weg maar dat maakte het zeker niet minder spectaculair. Onze guide van de kayak tour gaf aan ook niet vaak walvissen te spotten. Hoe gaaf is het dan dat wij deze wel hebben gezien!

Na “kayakken met dolfijnen” besloten we in Byron Bay lekker te gaan lunchen. Bij een bakkerij kochten we een broodje, die we vervolgens op het strand opaten. De rest van de middag hebben we hier dan ook doorgebracht om aan ons tintje te werken. Het was heerlijk weer en af en toe heb je ook even een middagje rust nodig, toch?

Kayakken met dolfijnen - Australië | Global-Treasures.com

Die avond was er een actie voor het avondeten in ons hostel. Voor tien dollar kon je onbeperkt pizza’s eten. Daar kun je zelf in ieder geval niet voor koken dus besloten we hier volop gebruik van te maken. Ook weer een leuke afsluiting van een mooie dag!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram