Search here...
TOP
Reisverhalen

Australië Dag 2 – Koalaziekenhuis & Surfkamp Spot X

Koala Ziekenhuis Oostkust Australië | Global-Treasures.com
493 Views

Tijdens dag twee ging de reis naar Spot X. En hoewel we hier pas laat in de middag zouden arriveren, hadden we nog de hele dag om andere dingen te doen. De dag begon met een lekker ontbijtje met uitzicht op Barrington National Park. Vervolgens vertrokken we om negen uur richting onze eerste stop; het koalaziekenhuis. Ik had nog nooit koala’s in het echt gezien dus je snapt natuurlijk wel dat ik hier super veel zin in had!

Het koalaziekenhuis

Omdat de koala’s ziek zijn was er natuurlijk niet de mogelijkheid om ze vast te houden. Wel mocht je wat foto’s van ze maken en dat is voor mij genoeg. Die beestjes zijn ziek dus het laatste wat ik wil is ze lastig vallen. En ohja, ik heb eindelijk een leuke souvenir kunnen scoren voor mij en mijn moeder!

Koala Ziekenhuis Oostkust Australië | Global-Treasures.com

Ondertussen was het al middag en besloten we een snelle supermarktstop te maken om lunch te halen. Deze zouden we daarna lekker op het strand opeten. Het zonnetje scheen waardoor het gewoon echt heet was, iets wat ik al veel te lang niet meer had gevoeld, haha! In Nieuw-Zeeland was het namelijk ook niet erg warm en de laatste dagen in Sydney was het koud en regenachtig. Je snapt het daarom wel dat ik erg blij was dat het zonnetje eindelijk weer eens scheen!

Na een lunch op het strand besloten we weer verder te rijden. We zouden namelijk nog een uurtje doorbrengen op het strand, dichtbij Spot X. Het was alleen zo dat dit nog een rit was van meer dan twee uur. Daar begonnen we dus snel aan en eenmaal op het strand heb ik lekker even kunnen relaxen. Het was ondertussen wel al half vijf dus het begon hard af te koelen en te waaien.

Surfkamp – Spot x

Na ongeveer een uurtje op het strand te hebben doorgebracht en een bezoekje te hebben gebracht aan het koalaziekenhuis, gingen we rond de middag door naar Spot X. Dit is een van de populairdere plekken van Australië als het gaat om surfen. Je kunt hier namelijk surfcamps volgen waarbij je in een paar dagen/weken/maanden gaat leren surfen. Hoewel ik erg veel van surfen hou, heb ik toch besloten om geen Surf & Stay te boeken maar om gewoon een lesje te volgen. En daar lezen jullie morgen meer over!

We hadden de luxe dat avondeten inbegrepen zat, waardoor we niet hoefden te koken maar lekker aan konden schuiven. We aten een lekkere en gezonde maaltijd, iets wat ik veel te lang niet meer heb gehad! Ik eet natuurlijk wel gezond maar niet zo gezond als dat ik hier heb gehad (drie soorten groente). Daar is het namelijk veel te duur voor in Australië!

Pubquiz

Die avond werd er een pubquiz georganiseerd. Ik besloot deze over te slaan en wat tijd voor mezelf te nemen om lekker wat te lezen en dit te typen. Af en toe heb ik namelijk gewoon even wat tijd voor mezelf nodig. Ik hoef niet altijd onder de mensen te zijn en doe graag mijn eigen ding. Nu heb ik in ieder geval lekker even wat rust. Want hoe gezellig mijn groep ook is, ze zijn zoooo luidruchtig! Vanavond dus lekker even wat tijd voor mezelf!

Meer artikelen lezen over mijn tijd in Australië? Klik dan hier voor tips die ik tijdens mijn tijd daar heb verzameld en klik hier voor meer persoonlijke verhalen.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram