Search here...
TOP
Reisverhalen

Australië Dag 1 | Barrington Tops National Park

Barrington Tops - New South Wales Australia | Global-Treasures.com
753 Views

Het is vandaag dan eindelijk zo ver: mijn avontuur met de Loka bus gaat beginnen! Zoals jullie misschien wel weten heb ik een tour gedaan in Nieuw-Zeeland genaamd de Stray tour, en Loka is eigenlijk precies hetzelfde maar dan voor de oostkust in Australië. Ik zal het toch even wat verder uitleggen voor degenen die niet weten wat het precies is:

Loka is een tour die je naar alle hotspots langs de oostkust brengen en het is tegelijkertijd een hop on-hop off bus. Dat betekent dat er een aantal vaste stops zijn, je komt interessante dingen te weten over bepaalde plekken en je doet de leukste activiteiten. Maar heb je het ergens zo goed naar je zin en wil je langer blijven? Dat kan! Je kunt je pas namelijk een heel jaar lang gebruiken. Dus wil jij een paar maanden gaan werken in Brisbane of een paar weken een surfkamp bijwonen in Spot X? Dan kun je daarna gewoon weer op de bus springen en je reis richting Cairns vervolgen.

In de Loka reeks vertel ik jullie alles over mijn ervaringen met Loka en natuurlijk de dingen die ik heb gedaan in het mooie Australië. Let’s gooo!

Barrington Tops

Vanuit de Wake up! Hostel in Sydney vertrokken we dan eindelijk met de Loka bus. Dit was iets waar ik al lang naar had uitgekeken en ik wilde gewoon weg uit Sydney, na hier in totaal zo’n drie weken te hebben doorgebracht. De eerste stop die op de planning stond was een wijnproeverij. We brachten hierbij een bezoekje aan Hope Estate waar we een kleine rondleiding kregen en waar we natuurlijk wat wijn mochten proeven. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van wijn dus voor mij was er niet zoveel aan qua smaken. De ervaring is uiteraard wel heel erg leuk!

Barrington Tops - New South Wales Australia | Global-Treasures.com

Het was trouwens ook de eerste keer dat ik wilde kangoeroes zag! Deze liepen namelijk gewoon over het gras en tussen de wijngaarden, waar ze de wijngaarden leegeten. Daardoor lopen wijnboeren als Hope Estate veel geld mis. Blij met de kangoeroes zijn zij daarom niet. Ik daarentegen vond het wel erg leuk om ze een keer in het echt te zien, al durfde ik niet te dicht in de buurt te komen, bang dat ik aangevallen zou worden. En helaas had ik mijn camera in de bus liggen dus heb ik geen foto’s’ voor jullie kunnen maken. Balen! Maar ik weet zeker dat dit niet de laatste keer zal zijn dat ik kangoeroes zie. En dan beloof ik jullie dat ik wél foto’s maak.

Want wist je dat ze meer kangoeroes dan mensen hebben in Australië?

Vervolgens hebben we even lekker geluncht om vervolgens om rond drie uur ‘s middags aan te komen bij de Barrington tops. En er stond meteen nog een leuke activiteit op het programma: Tuben! Hierbij moet je in een band gaan zitten en dobber je de rivier af.

Omdat het winter is in Australië betekent het dus ook dat het sneller donker wordt. Vandaar dat we ons snel om moesten kleden, wetsuits aan en meteen de bus in op weg naar de rivier. Hier kregen we snel wat instructies en toen gingen we al! Het was wel erg koud (ook al droegen we handschoenen, schoenen, wetsuit en helm). En hoewel het ook wel redelijk eng was heb ik er toch van genoten!  We hadden namelijk erg mooi uitzicht, het zonnetje scheen en de vogeltjes floten terwijl wij op het water dobberden.

Uiteraard hadden we het daarna allemaal onwijs koud. Gelukkig had het Twistops hostel daar de perfecte oplossing voor: een bubbelbad. We waren met een erg grote groep maar gelukkig was de hottub groot genoeg voor ons allemaal. En terwijl het langzaamaan donker werd, zaten wij lekker warm met een wijntje naar de sterren te kijken. Zie je het al voor je?

Die avond kregen we pizza als avondeten en speelde we nog een aantal drankspelletjes. Ik heb dan ook nog het geluk dat ik een erg leuke groep had waardoor ik alleen maar kon genieten. Die avond mocht van mij in ieder geval nog wel wat langer duren!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram