Search here...
TOP
Backpacken Budget Lijstjes Tips

9x Tips voor wanneer jij gaat reizen op budget

Tips voor reizen op budget | Global-Treasures.com
665 Views

In dit artikel deel ik maar liefst 9 (plus een aantal bonustips) voor wanneer je gaat reizen op budget. Zo kun je toch maximaal genieten van je reizen! Ik heb zelf namelijk ook een aantal keer op budget moeten reizen en daarvan heb ik een heleboel geleerd. Hier zijn mijn tips voor jou op een rijtje!

9

Maak gebruik van een dagbudget

Het is ideaal om gebruik te maken van een dagbudget. Zo weet je wat je iedere dag ongeveer mag uitgeven zonder dat je platzak thuiskomt na een (overigens wel fantastische) reis. Maar het is niet realistisch om met jezelf af te spreken dat je absoluut niet over je dagbudget heen mag gaan. Sommige dagen zijn nou eenmaal wat duurder dan andere dagen maar zorg dan wel dat je het compenseert. 

Nog een tip: Zorg altijd dat je een “reserve potje” hebt omdat er regelmatig onverwachtse dingen gebeuren. En soms kosten die onverwachtse dingen wat extra geld. 

8

Boek activiteiten last minute 

Deze tip geldt niet voor alle landen maar ga je bijvoorbeeld naar Azië, dan is het echt niet nodig om alle activiteiten van tevoren online te boeken. Op 9 van de 10 plekken kun je gewoon een dag van tevoren boeken en dat is ook nog eens een heel stuk goedkoper. Je hoeft echt niet bang te zijn dat het vol is en is het dat wél, dan zijn er genoeg andere aanbieders die (ongeveer) dezelfde tour aanbieden. Deze tip zal je echt veel geld schelen! 

7

Verblijf in hostels 

In luxe hotels en guest houses blijven is één manier van reizen, maar een andere en (vind ik zelf) een leukere manier van reizen is het verblijven in hostels. Deze zijn een heel stuk goedkoper, je leert er ontzettend veel leuke mensen en mede-backpackers kennen en het is gewoon een super leuke ervaring in het algemeen!

Ja, dat betekent inderdaad dat je met andere mensen op een kamer slaapt maar het is niet zo erg als dat je van tevoren denkt. Je hebt kamers waarbij je met twee of drie andere mensen ligt, of je hebt kamers waar je tot wel twintig of dertig man in dezelfde kamer slaapt. Die laatste raad ik zeker niet aan maar als je met een paar anderen op een kamer ligt is dat echt super gezellig. Je leert een land dan ook op een andere manier kennen én doordat je zo geld bespaart kun je méér leuke dingen doen of wat langer wegblijven! Win-win

6

Maak keuzes & doe research 

Als je niet zoveel te besteden hebt, dan is het belangrijk om keuzes te maken. Er worden tijdens het reizen altijd zo ontzettend veel leuke activiteiten aangeboden maar het is onmogelijk om deze allemaal te doen. Het is dus belangrijk om te kijken wat voor activiteiten jou het leukst lijken. Heb je een lijstje gemaakt? Doe dan research. Meestal worden (ongeveer) dezelfde activiteiten door meerdere bedrijven aangeboden. Wat zijn de verschillen? Welke is het goedkoopst? Welke heeft de beste recensies? Vooral die laatste vind ik persoonlijk heel belangrijk. Ik betaal dan liever iets meer waarvan ik dan weet dat ik een leuke tijd ga hebben, dan wanneer je de goedkoopste kiest maar die uiteindelijk helemaal niet zo leuk blijkt te zijn. Dan skip ik liever een andere activiteit. Zie je, maak keuzes! 

5

Verdeel je budget in verschillende categorieën 

Het is handig om een beetje een idee te hebben hoeveel alles ongeveer kost. Daarbij kun je het beste verschillende categorieën maken, bijvoorbeeld: Openbaar vervoer, activiteiten, eten & drinken etc. Zo weet je wat je ongeveer per dag te besteden hebt, per categorie. 

Nog een tip: Zorg altijd voor een “reserve potje” want de kans is groot dat niet alles gaat zoals verwacht. Sommige dingen kosten nu eenmaal meer geld, al had je dat van tevoren niet verwacht. 

4

Houd makkelijk bij hoeveel je uitgeeft en over hebt

Er zijn een heleboel apps waarmee je makkelijk je uitgaven bij kunt houden. Dat is super handig omdat je op die manier precies weet waar je geld naartoe gaat en hoeveel van je budget je nog over hebt. Apps die je hiervoor kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld Spendee, trail Wallet of Buddy. 

3

Kook je eigen maaltijden 

Deze tip geldt overigens niet voor alle landen. Want in een aantal landen in bijvoorbeeld Azië hebben de hostels geen keukens. Dan is het 99% van de tijd ook goedkoper om gewoon ergens te gaan eten in plaats van te koken. Maar ga je bijvoorbeeld naar Australië of Nieuw-Zeeland, dan hebben (bijna) alle hostels daar een keuken. Heb je niet zoveel te spenderen, ga dan gewoon naar de supermarkt en haal daar je eigen eten. Bereid dat in de keuken van je hostel en zo heb je weer wat geld bespaard! Ideaal. En het is ook nog eens super gezellig om met andere backpackers in de keuken te staan. 

2

Bedenk wanneer je wilt reizen

Een puntje waarmee je veel geld kunt besparen, is het kiezen van de tijd van het jaar waarin je wilt gaan reizen. Natuurlijk is het in de zomervakantie een stuk duurder dan wanneer je bijvoorbeeld in januari gaat. Ik begrijp dat niet iedereen de vrijheid heeft om te kiezen wanneer je op vakantie kan, maar mocht dit voor jou wél mogelijk zijn dan is dit een puntje waar je honderden euro’s op kunt besparen. 

1

Live a little 

Ik snap natuurlijk dat het belangrijk is om op je geld te letten. Maar probeer ook een beetje te genieten door niet alleen maar daarmee bezig te zijn. Ik heb ook één keer gehad dat ik eerder naar huis moest komen van mijn reis omdat bleek dat het geld iets eerder op was dan verwacht. Er gebeuren altijd onverwachtse dingen die je uiteindelijk meer geld gaan kosten. Dat is onvermijdelijk en dat maakt het reizen juist ook zo leuk. Geniet zoveel mogelijk van de tijd die je hebt, is wat ik je mee wil geven!

Dat waren mijn 9 tips voor reizen op budget. Heb je iets aan deze tips gehad of heb je nog andere tips voor de lezers van dit artikel? Laat dat dan zeker even weten in de comments. 

Wil je meer artikelen lezen zoals deze? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram