Search here...
TOP
Azië Lijstjes Thailand Tips

8x Wat te doen in Chiang Mai | Thailand

White temple Chiang Rai, Thailand | Global-Treasures.com
282 Views

Na een aantal dagen te hebben doorgebracht in Chiang Mai, was het voor ons weer tijd om door te reizen. Maar in die paar dagen dat ik hier was heb ik wel een aantal leuke activiteiten gedaan. Ook waren er activiteiten die me ontzettend gaaf leken, maar waar ik zelf niet genoeg tijd voor had. Des te meer reden voor mij om nog een keer terug te gaan! Voor jullie heb ik een lijstje gemaakt van activiteiten die je in- en rondom Chiang Mai kunt doen die de moeite waard zijn. Je leest ze hier!

Dagtrip naar Chiang Rai

Eén van de vele leuke dingen die er te doen zijn in en rondom Chiang Mai, is een dagtrip naar Chiang Rai. Je brengt hier een bezoek aan de white temple en de blue temple, beiden prachtige plekken die je gezien moet hebben als je in de buurt bent. De tempels liggen wel redelijk buiten het centrum waardoor er rond omheen niet heel veel te doen is. Zelf boekte ik een excursie naar deze twee tempels en Baan dam museum (ook wel Black house genaamd). Ook zo’n excursie boeken? Klik dan hier.

Een massage door ex-gevangenen

Dit is iets wat ik zelf niet heb gedaan maar wat me von de ene kant toch wel leuk leek. Het probleem was alleen dat ik al mijn dagen in Chiang Mai al had volgepland en dus geen tijd had om echt tot rust te komen. Dat is vervelend omdat er nog veel meer te doen was in- en rondom Chiang Mai. Daarom moest ik keuzes maken en er waren een aantal dingen die ik zeker wilde doen. Als je in Chiang Mai bent en je hebt genoeg tijd, dan zou ik zeker aanraden om hier een massage te boeken. Gewoon omdat het kan!

Bezoek een olifanten sanctuary

Waarschijnlijk krijg ik, wanneer mensen dit zien staan, gelijk een heleboel haat over me heen. Maar om mezelf te verdedigen: Ik heb een olifantenverblijf uitgekozen die goed stond aangeschreven en waar absoluut niet op de olifanten werd gereden. Ze hadden alle vrijheid om los rond te lopen. Dus boekte je die tour en hadden de olifanten geen zin om naar je toe te komen? Pech dan. Er werd niet op de olifanten gereden, alleen mocht je wel met ze het water in.

Waarom toch een sanctuary?

Vanuit het hostel waarin ik verbleef is me beloofd dat er goed met de dieren werd omgegaan, dus hopelijk mag ik daar vanuit gaan. Wil je graag zo’n activiteit doen, zorg dan dat je goed research hebt gedaan. Heb je je twijfels bij zo’n sanctuary, ga dan niet. Je betaald waarschijnlijk wel wat meer voor een goede, maar het gaat erom dat die dieren goed worden behandelt. Als ik ook maar een moment het gevoel had gehad dat die dieren slecht werden behandelt, dan had ik uiteraard niet geboekt.

Ik wil je één ding sowieso meegeven: Ga nóóit op de olifanten rijden.

Zo’n betrouwbare tour kun je onder anderen hier boeken.

Bekijk de tempels in de stad

Chiang Mai is een erg mooie plek waar genoeg te doen en te zien is. Heb je geen zin om veel geld kwijt te zijn aan activiteiten, of wil je niet te lang onderweg zijn, dan zijn er genoeg mooie tempels te bezichtigen in de stad. Je komt ze vanzelf tegen als je gewoon door de stad besluit te wandelen want ze zitten echt overal. Natuurlijk kun je ook de medewerkers van je verblijf vragen welke het mooist zijn want dat durf ik niet te zeggen omdat ik ze niet allemaal heb gezien.

Volg een cooking class

Eén van de vele leuke dingen die er te doen zijn in en rondom Chiang Mai, zijn cooking classes. Eerder volgde ik er ook al eentje in Vietnam, maar deze was echt heel veel leuker. Via het hostel waarin ik verbleef kon je een leuke cooking class boeken bij Mama Noi en deze was absoluut de moeite waard. Je kunt kiezen voor een cooking class van een halve dag of een hele dag en ook wát je maakt mag je helemaal zelf kiezen.

Bij ieder gerecht dat je maakt heb je een aantal keuzes en er staat ook netjes bij vermeld hoe pittig alles is. Daarnaast kun je wel alles zo pittig maken als je zelf wilt, mocht je daar geen fan van zijn.

De verschillende gerechten

Die dag kookten we vier verschillende gerechten die je zelf hebt uitgekozen. Ik kookte soep, gebakken banaan, Pad Thai en spring rolls. Ook maakten we onze eigen Thaise thee (die overigens erg lekker was). Na afloop kreeg je een kookboek mee naar huis met alle recepten zodat je alle gerechten thuis ook nog kon maken. Een hele leuke activiteit!

Een andere Cooking class die ook goed is beoordeelt kun je hier vinden.

Art Paradise Museum

Tijd over of heb je jonge kinderen? Dan is het zeker de moeite waard om naar Art Paradise te gaan. Dit is een 3D museum waar je de grappigste en leukste foto’s kunt maken. Entree kost je ongeveer 10 euro en dan heb je wel 2 tot 3 uur vermaak. Zo’n 3D museum heb je ook in Bangkok dus daar zou je dit ook nog altijd kunnen doen als je niet genoeg tijd hebt in Chiang Mai.

Hier ben ik zelf helaas niet geweest doordat we wederom te weinig tijd hadden maar mijn tante en nichtje zijn hier wel geweest en zij vonden dit een erg leuke ervaring. Het is eens iets anders. Aanrader dus! Een ticket kun je onder anderen hier boeken!

Bezoek de Long Neck Karen Tribe

Wederom een activiteit die ik niet zelf heb gedaan maar die ik wel graag wilde doen, was een bezoekje brengen aan de Long Neck Karen Tribe. Ik hoor gemengde reacties over deze activiteiten maar vaak hoor ik terugkomen dat het leuk is om gezien te hebben maar niet voor herhaling vatbaar. Het is dus aan jezelf om te besluiten of je hier tijd en geld aan uit wilt geven.

Ikzelf heb zoiets nog nooit gezien dus mij leek het wel erg leuk om hier een bezoekje aan te brengen. Het stond overigens niet bovenaan mijn lijstje van dingen die ik wilde doen en zien in Chiang Mai, vandaar dat ik hier uiteindelijk niet heen ben gegaan.

Bezoek de Night Bazaar

Tijdens mijn tijd in Chiang Mai verbleef ik in Khunluang hostel en deze ligt middenin het centrum. Zodra je hier naar buiten stapte stond je middenin de markt, welke zich tussen Tha Pae Raad en Si Donchai Road bevindt.

Er zijn een heleboel leuke kraampjes te vinden en je kunt je zeker wel een aantal uur vermaken door de markt af te struinen. Je kunt er van alles vinden: Schilderijen, souvenirs, sieraden, speelgoed, eten en er worden zelfs massages en dergelijke aangeboden.

Veel bewoners van Chiang Mai en omstreken leven van de opbrengt van deze avondmarkt dus ze zullen wel hun best doen om dingen te verkopen. Gelukkig worden de meesten niet opdringerig, wat ik anders een grote afknapper zou vinden. Ook deze laatste plek op het lijstje van activiteiten om te doen in en rondom Chiang Mai is zeker de moeite waard!

Was dat alles?

Chiang Mai is zo’n levendige en leuke stad dat er nog veel meer te doen is dan dat hier op dit lijstje staat. Een groot deel van de activiteiten op dit lijstje heb ik zelf ook gedaan en vond ik de moeite waard, dus doe die daarom ook zeker als je in Chiang Mai bent.

Heb je iets aan deze tips gehad, laat het me dan zeker even weten in de comments! Wat was jouw favoriete activiteit in en rondom Chiang Mai?

Wil je nou graag meer tips lezen over Thailand? Klik dan hier. Heb je meer interesse in het lezen van persoonlijke verhalen over mijn reis door Thailand? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram