Search here...
TOP
Afrika Lijstjes Marokko Tips

8x Wat te doen in Agadir, Marokko

8x dingen om te doen in Agadir, Marokko | Global-Treasures.com
696 Views

Samen met mijn moeder mocht ik begin januari een paar dagen lekker genieten in het prachtige Agadir, Marokko. Natuurlijk hebben wij niet stil gezeten en hebben we een aantal leuke dingen gedaan in de stad. In dit artikel deel ik 8 activiteiten die je kunt doen in Agadir, Marokko. Lees dus snel verder om te zien wat je zeker niet mag missen!

1

Breng een bezoekje aan de Souk El Had d’Agadir

Souk Agadir - Marokko | Global-Treasures.com

Als je in Marokko bent, mag een bezoekje aan de Souk (ofwel de markt) niet ontbreken. Het is super leuk om alle kraampjes te zien, al verkopen ze vaak wel ongeveer dezelfde spulletjes.

De mensen op de markt kunnen soms nogal opdringerig zijn maar als je ze gewoon negeert houden ze al snel op. Het is wel echt een leuke ervaring om eens naar zo’n markt te gaan. De kleurrijke kraampjes, de geuren van alle specerijen die ze verkopen en natuurlijk de populaire argan olie wordt overal verkocht! De prijzen vallen hier wel mee maar onderhandel altijd!

2

Een middagje genieten bij de Hammam

Bij een bezoekje aan Marokko, hoort natuurlijk ook een bezoekje aan de Hammam. Dit is eigenlijk een soort traditie van mij en mijn moeder want iedere keer als we samen op vakantie gaan, gaan we aan het begin van de vakantie eerst naar de hammam. Dit deden we toen we naar Dubai gingen, naar Turkije en ook toen we in Egypte zaten. Een hele fijne, verfrissende traditie, al zeg ik het zelf.

Zelf brachten wij een bezoekje aan de Argan Palace hammam. Voor twee uur betaal je hier €30,- per persoon. En de behandeling is dan ook typisch Marokkaans! Super leuk om eens mee te maken. Hier komt binnenkort overigens ook een artikel over online! Houd mijn blog dus zeker in de gaten.

3

Maak een wandeling langs het water

Het hotel waarin mijn moeder en ik verbleven lag langs het water en ’s ochtends vroeg was het nog wat aan de koude kant. Meteen aan het zwembad gaan liggen na het ontbijt zat er dus niet in. Daarom hebben we een aantal keer een wandeling gemaakt langs het water. Zeker een aanrader en een leuke en gezonde manier om de dag te beginnen!

4

Een ritje in het reuzenrad is nooit verkeerd

Rondje reuzenrad Agadir - Marokko | Global-Treasures.com

Op de boulevard had je niet alleen een aantal winkels en restaurantjes, ze hadden zelfs een reuzenrad! Wil jij Agadir van bovenaf zien? Maak dan zeker een ritje in het reuzenrad!

5

Breng een bezoekje aan Paradise Valley

In het Atlas gebergte bevindt zich een vallei dat in duizenden jaren gevormd is door de natuur, genaamd Paradise Valley. Deze plek ligt alleen niet in Agadir, maar zo’n twintig kilometer er vandaan. Je kunt er watervallen vinden en je kunt er zelfs zwemmen! Verder is er een wandelroute van zo’n 2,7 kilometer maar zoals ik heb gelezen is dit niet aan te raden als je slecht ter been bent of niet zo’n geweldige conditie hebt.

Hoewel mijn moeder en ik geen bezoekje hebben gebracht aan Paradise Valley, is dit wellicht voor jou wel een leuke activiteit! De reden dat wij er zelf niet heen zijn gegaan, is omdat we liever een dagje naar Marrakech wilden gaan. We hadden namelijk niet extreem veel tijd en wilden voornamelijk lekker bij het zwembad liggen, in de zon. Daarnaast wisten we niet zeker of het wel de moeite waard zou zijn. We keken namelijk op TripAdvisor en daar stonden een helemaal super positieve reacties maar tegelijkertijd zeiden ook een heleboel mensen dat er niets aan was. Zonde om hier dan een dag plus je geld aan te besteden, vonden wij.

6

Wandel naar de haven van Agadir

Als je zin hebt in een wandeling, dan kun je altijd even naar de haven lopen. Je hebt hier een aantal leuke restaurantjes en zelfs een paar winkels, onder anderen de Zara, de Stradavarius en nog een aantal winkels die ik verder niet kende. Ook leuk om de middag hier door te brengen als de zon niet schijnt! Al is shoppen nooit verkeerd..

7

Ga naar de Kasba van Agadir

Wat je ook nog kan doen in Agadir, is een bezoekje brengen aan de Kasba (het verdedigbare deel van de stad) van Agadir. Deze is makkelijk met de auto te bereiken en geeft je een mooi uitzicht over de stad en de haven. Zeker leuk om gezien te hebben!

8

Wandel door de Vogelvallei

Heb je genoeg van de boulevard en de haven en wil je eens wat anders, dan kun je nog altijd een bezoekje brengen aan de Vogelvallei van Agadir. De naam klopt alleen niet helemaal want je kunt er, naast vogels natuurlijk, ook een heleboel andere dieren vinden. Voor kinderen is er een speeltuin en je kunt er eendjes, Walibi’s, geiten, bokken, walibi’s etc. Het is overigens niet super speciaal en het park is wel toe aan een onderhoudsbeurt, maar wel leuk voor als je niet zoveel te doen hebt. Vooral leuk met wat kleinere kinderen!

Je kunt hier overigens gewoon gratis naar binnen lopen.

Zo, dat zijn weer 8 dingen die je kunt doen tijdens een bezoekje aan Agadir, Marokko. Heb je veel tijd dan raad ik je ook zeker aan om een bezoekje te brengen aan Marrakech. Zelf deden wij een dagtrip maar het liefst was ik iets langer gebleven. Hier lees je binnenkort meer over op de blog! Laat me ook zeker even weten of je iets aan deze tips hebt gehad!

Meer tips lezen over Marokko? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram