Search here...
TOP
Azië Lijstjes Tips Vietnam

8x fijne hostels in Vietnam

8x fijne hostels Vietnam | Global-Treasures.com
659 Views

Na meer dan een maand te hebben doorgebracht in Vietnam, heb ik de nodige tijd doorgebracht in een heel aantal verschillende hostels. De ene beter en leuker dan de ander. In dit artikel deel ik een lijstje van 8 fijne hostels in Vietnam die absoluut aan te raden zijn. Zo weet je meteen welke hostels de moeite waard zijn. Lees snel verder om erachter te komen welke fijne hostels in Vietnam je niet mag overslaan!

1

Tam Hostel | Ho Chi Minh 

Na al meteen te zijn begonnen met een slecht hostel tijdens de eerste nacht, had ik voor de tweede nacht een stuk meer geluk. Ik verbleef in het Tam hostel in Ho Chi Minh en deze lag super fijn gelegen. Je zat dicht bij het centrum, een foodmarkt en ook een aantal bezienswaardigheden zaten op loopafstand van dit hostel af. Ik moet wel zeggen dat het hostel zelf in een shady steegje zit maar het is een prima hostel. De medewerkers zijn er super vriendelijk, het ontbijt daar is heerlijk en de kamers zijn prima. Het zijn niet de allerfijnste bedden die ik tijdens mijn reis heb gehad, maar ik mag zeker niet klagen. 

In het hostel heb je gratis wifi, gratis handdoeken (waarvoor je wel een borg moet betalen maar deze krijg je terug zodra je je handdoek terugbrengt) en ook ontbijt zit inbegrepen in de prijs. Verder heb je een eigen kluisje, een terras en airconditioning in de kamers. Dat was iets wat ik, vooral op het begin, echt wel nodig heb gehad! 

Voor dit hostel betaalde ik zo’n 9 euro per nacht, wat wel wat veel is vergeleken met de hostels die ik op de andere plekken heb bezocht. Maar het is nog steeds niet extreem duur! Al helemaal niet vergeleken met Australië en Nieuw-Zeeland, waar ik vorig jaar was. 

2

Tropic hostel | Mui Ne

Tropic hostel was pas net geopend toen ik Mui Ne bezocht en hier verbleef. Daardoor was nog niet alles helemaal goed geregeld maar dat vond ik geen probleem. De medewerkers hier zijn echt super aardig, twee vrienden die besloten om een eigen hostel te openen, en er hangt een rustige sfeer. Het eten is er echt heerlijk, dus alleen al daarvoor zou ik een bezoekje aan dit hostel brengen. Ook wanneer je in een ander hostel verblijft. Doordat het hostel net was geopend was het nog niet zo druk, waardoor ik een privé kamer had. Ook heb ik hier een aantal leuke mensen leren kennen. 

Het hostel zit dicht bij het strand, gratis Wifi en airconditioning in de kamers. Ook heb je een groot, eigen kluisje waar al je bezittingen in passen. 

Voor Tropic hostel betaalde ik ongeveer vijf euro per nacht. 

3

Tigon hostel | DaLat

Een hostel waarover ik van tevoren al veel had gehoord, was Tigon hostel. Daarom wist ik ook al zeker dat ik hier een paar nachten wilde blijven. Daar heb ik zeker geen spijt van gehad! Het is groot en druk hostel maar iedereen is wel super sociaal. De medewerkers zijn ontzettend vriendelijk en helpen je waar nodig. Dit is de ideale plek om leuke mensen te leren kennen waarmee je verder kunt reizen, mocht je daar interesse in hebben. 

De bedden liggen prima maar je slaapt wel met veel mensen op een kamer. Toch vond ik dat in dit geval niet vervelend omdat je wel gewoon je eigen plekje hebt. Er zit namelijk een gordijn voor je bed waardoor je gewoon naar bed kunt gaan als je daar zin in hebt. Als je in bed ligt heb je ook bijna geen last van de drukte beneden, wat ook fijn is. Het hostel ligt wat hoger waardoor je, als je buiten zit te eten, van erg mooi uitzicht kunt genieten. Vandaar dat dit hostel ook zeker thuishoort in dit lijstje van fijne hostels in Vietnam.

Het enige minpuntje aan dit hostel is eigenijk dat het wat verder van het centrum af ligt. Maar tegelijkertijd kun je met de Grab app makkelijk een lift regelen voor weinig geld. En volgensmij kun je zelfs een scooter huren in het hostel, maar dat durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen. 

Voor dit hostel betaalde ik ongeveer 5 euro per nacht. 

4

Dhome hostel | Nha Trang 

Dhome is een hostel wat pas net geopend was toen ik hier verbleef. Een redelijk jonge jongen runt dit samen met zijn familie en zij zijn ontzettend vriendelijk. Het hostel is niet heel handig gelegen want je kunt er bijvoorbeeld niet goed met de auto komen omdat de wegen zo smal zijn. Dhome hostel is super schoon, de kamers zijn niet extreem groot maar wel gewoon prima en je kunt op het dakterras ook lekker eten. Het is overigens ook leuk om hier ’s avonds te gaan zitten met een boek, met uitzicht op de stad. Dhome is geen super sociaal hostel dus als je even toe bent aan wat rust zou ik dit hostel zeker aanraden! 

Je kunt er je was laten doen voor weinig geld, wat trouwens wel voor de meeste hostels in dit lijstje geldt, en je hebt gratis wifi. Handdoeken zijn inbegrepen, net als het ontbijt en de medewerkers helpen je graag als je nog vragen hebt. Ik moest midden in de nacht vertrekken voor een vlucht naar Da Nang en ze hielpen me netjes met het regelen van een taxi. De kamers hebben airco, kluisjes en zelfs haardrogers. 

Voor Dhome in Nha Trang betaalde ik 6 euro per nacht. 

5

Lighthouse hostel | Da Nang

Het Lighthouse hostel in Da Nang is denk ik wel het beste hostel uit dit lijstje met fijne hostels in Vietnam. De mensen die hier werken zijn super vriendelijk, er worden een heleboel leuke activiteiten aangeboden die je in en rondom Da Nang kunt doen, en er zit een heerlijk restaurant naast dit hostel. Verder zijn de kamers ontzettend ruim en schoon, heb je een groot kluisje waar makkelijk al je spullen in passen, en ziet het er gewoon prachtig uit. Beneden heb je nog ook nog een leuke zitplek en een bar, en je hebt zelf een soort bijkeuken bij je slaapkamer. Een absolute aanrader! 

Voor dit hostel betaalde ik ongeveer zes euro per nacht. 

6

LoveLy hostel | Hoi An 

Een ander mooi maar vooral een gezellig hostel, is het LoveLy hostel in Hoi An. Het hostel ligt op loopafstand van de avondmarkt en een heleboel leuke eettentjes. Hij ligt in het centrum maar niet in alle drukte, wat ik persoonlijk erg fijn vond. 

In paar keer in de week wordt er een gratis cooking class gegeven wat daarna door alle gasten in het hostel gegeten mag worden. Je moet hier wel een klein bedrag voor betalen, maar veel is het niet en het is super gezellig om op die manier mensen te leren kennen. De kamers zijn niet extreem ruim maar wel netjes en het zijn een keer geen stapelbedden! We sliepen met vier personen op een kamer en we hadden een eigen badkamer, wat erg fijn was. De medewerkers hier zijn ook ontzettend aardig en helpen je graag als je iets nodig hebt. Ze hebben gratis ontbijt, gratis wifi en handdoeken zijn inbegrepen. Je hebt een eigen kluisje bij je bed, airco en gewoon heel veel gezelligheid! 

Voor dit hostel betaalde ik ongeveer zes euro per nacht. 

7

Friends homestay | Tam Coc

Friends Homestay wordt gerund door een wat jongere jongen, die dit samen met zijn familie doet. De eigenaar spreekt niet extreem goed Engels maar toch kregen we aan elkaar uitgelegd wat we wilden. Ook dit hostel was nog niet extreem lang open. Er hangt een rustige sfeer en de medewerkers zijn ook hier weer ontzettend aardig. Voor weinig geld kun je een scooter huren, wat ik zeker aan zou raden. Ik kwam met de nachtbus aan en ik had dat hostel pas voor de nacht daarna geboekt, maar omdat er nog plek was mocht ik zonder extra kosten al de kamer in.

Fijne bedden, lekker eten en gewoon schoon. Het is geen heel speciaal hostel of iets dergelijks, maar gewoon prima voor wat je betaald. Tam Coc ligt dicht bij Ninh Binh voor als je hier graag heen wilt maar het zit vlakbij alle bezienswaardigheden, zoals de Bich Dong Pagoda, het Hang Mua uitzichtpunt en Trang Ang voor een leuke boottocht. 

Hoewel ik geen fan ben van scooter rijden in het buitenland, heb ik dat hier toch gedaan. Het was helemaal niet druk op de weg en uiteindelijk was dat een van de leukste dagen van mijn reis! Zeker een aanrader. Je hebt in de buurt namelijk ook een national park waar je met de scooter naartoe kunt. Hier heb je ontzettend mooie uitzichten en is zeker de moeite waard! 

Voor dit hostel betaalde ik ongeveer vijf euro per nacht.

8

Central Backpackers hostel | Phong Nha 

Het achtste en dan ook meteen het laatste hostel van dit lijstje met fijne hostels in Vietnam, is Central Backpackers hostel in Phong Nha. Dit was ook een van de leukste hostels waar ik heb verbleven. Het is een super sociaal hostel en er is iedere dag wel iets te doen. Bij de receptie kun je een aantal leuke (maar wel dure) tours doen die zeker de moeite waard zijn. De medewerkers zijn ook hier weer erg aardig en helpen je met alles. Je kunt er je was laten doen, er is een heerlijk zwembad en het hostel is lekker vol. De avond dat ik er was, deden ze een kroegentocht en dat was echt heel erg gezellig. Je kunt er lekker eten, ze hebben een pooltafel en de kamers zijn ruim. Ik zat in een kamer voor 10 man maar ik had de kamer voor mij alleen. Hoe chill! 

De kamers hebben grote kluisjes, je kunt lekker buiten zitten en ze hadden zelf een barbecue. Gratis ontbijt, handdoeken zijn inbegrepen en ze bieden ook luchthaventransfers aan. En ohja, ze hebben ook een bar dus er is meer dan genoeg alchohol! Hoewel het Lighthouse hostel één van de mooiste hostels was, was dit zeker één van de gezelligste. Wil je mensen leren kennen en een avondje gaan stappen? Dan is dit hostel zeer zeker aan te bevelen! 

Voor dit hostel betaalde ik ongeveer vijf euro per nacht.

Dat was het alweer voor het lijstje van 8 fijne hostels in Vietnam. Meer artikelen lezen met tips over Vietnam? Klik dan hier. Zo schreef ik bijvoorbeeld ook een artikel met hostels die je maar beter kunt overslaan. Deze kun je hier lezen.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram