Search here...
TOP
Backpacken Lijstjes Tips

7x tips voor wanneer je alleen op reis gaat

7x tips voor wanneer je alleen op reis gaat - soloreis | Global-Treasures.com
448 Views

Na ondertussen al een aantal keer alleen te hebben gereisd, leek het me handig om een aantal tips te delen voor als je alleen op reis gaat. Ik weet dat het op het begin spannend is en dat je niet zo goed weet wat je kan verwachten, maar ik weet zeker dat je, wanneer je daarvoor open staat, je een geweldige tijd gaat hebben. En om je een beetje voor te bereiden op dit grote avontuur, ga ik je bij deze maar liefst 6 tips meegeven om het meeste uit je soloreis te halen! 

7

Plan niet te veel van tevoren

De eerste en belangrijkste tip die ik je mee wil geven als je alleen gaat reizen, is dat je niet teveel moet plannen. Misschien ben je iemand die graag de touwtjes in handen wil hebben en alles graag uitgestippeld wilt hebben, maar doe dat alsjeblieft een keer niet. Ondertussen heb ik al een aantal reizen in m’n eentje gemaakt en nog nooit heb ik meer gepland dan m’n vliegreis. Het is heerlijk om gewoon te gaan en te kijken wat je gaat doen. In bijna alle landen kun je last-minute activiteiten en hostels boeken dus daar hoef je je niet druk om te maken. Je voelt je veel vrijer en gaat veel meer van je reis genieten als je het allemaal gewoon op je af laat komen. En daarbij mag de volgende stap ook zeker niet ontbreken! 

6

Verblijf in hostels

Ga je alleen op reis en wil je snel nieuwe mensen leren kennen? Dan is het een must om in hostels te verblijven. Voordat ik ging backpacken vond ik het ook een beetje een enge gedachte dat je met vreemden op een kamer ligt, maar het is écht te gek. Iedereen is mega sociaal dus je leert snel mensen kennen. Dat is ook de reden dat je niet te veel moet plannen. Leer je leuke mensen kennen dan kun je makkelijk je plannen omgooien en met hen verder reizen. Vervelend als jij dan nét de andere kant op moet omdat je daar al activiteiten en hostels geboekt hebt. 

5

Wees niet bang om fouten te maken 

Deze tip geldt eigenlijk op meerdere fronten, vandaar dat dit een hele belangrijke tip is in dit lijstje van tips wanneer je alleen op reis gaat. Of het nu gaat om fouten maken tijdens het spreken van een andere taal, of dat je, weet ik veel, de verkeerde afslag neemt en ergens anders uitkomt dan eigenlijk de planning was. Ik denk dat het belangrijk is om los te laten dat alles gaat zoals gepland want dat is gewoonweg niet zo als je gaat reizen. Die onverwachte dingen zijn juist het leukste aan zo’n reis. Zo belandde ik per ongeluk in Cambodja. En toen ik een aantal woordjes Vietnamees probeerde te lezen zei ik in plaats van “dankjewel” “hou je mond”. Maar dat zijn uiteindelijk juist de leukste verhalen om te vertellen en precies dat is wat reizen zo leuk maakt!

4

Doe veel leuke activiteiten 

Ben je op reis dan raad ik je echt aan om een heleboel leuke activiteiten te doen. Want doe je dat niet, dan ga je daar echt spijt van krijgen. En je kunt niet zomaar even terug naar de andere kant van de wereld om die skydive of bungeejump alsnog te doen. Daarbij weet ik ook dat zo’n reis veel geld kost. Maar je komt waarschijnlijk maar één keer op die plek dus naar mijn mening moet je dan ook alles eruit hebben gehaald wat erin zat. So go for it! 

3

Wees niet bang om op mensen af te stappen

Misschien ben je een beetje verlegen als het aankomt op socializen met nieuwe mensen. Maar daar hoef je echt niet bang voor te zijn! Er zijn maar weinig backpackers die niet open staan voor een gesprek. Ik vond het juist super fijn als mensen interesse toonden en een gesprek aangingen. Zeker doen dus! Geloof me, je wordt er steeds beter in. En op die manier ga je vast en zeker een aantal nieuwe vrienden maken!

2

Praat met de locals 

Tijdens het reizen is het superleuk om zo nu en dan een praatje te maken met de locale mensen. Deze zijn 9 van de 10 keer super vriendelijk en willen graag meer te weten komen over jou als toerist. Zo was ik in Vietnam, waar ik iemand had leren kennen en we besloten wat te gaan drinken. Maar helaas waren op dat moment alle kroegjes al dicht. Daarom besloten we in een klein winkeltje wat drankjes te halen. We raakten aan de praat met de eigenaar en uiteindelijk gingen we met z’n drietjes voor de winkel zitten. Daar dronken we wat en had ik uiteindelijk een super gezellige avond! De eigenaar vertelde ons een heleboel over het leven in Vietnam, over vroeger en wat meer over de cultuur. Een echte aanrader om zoiets te doen want je leert het land en de mensen zo een stuk beter kennen!

1

Veiligheid voorop 

Reizen brengt natuurlijk altijd iets van risico’s met zich mee. Het maakt niet uit waar je naartoe gaat en hoe veilig het land misschien ook is. Om nog minder risico te lopen moet je altijd zorgen dat familie en vrienden weten waar je uithangt. Daarnaast kun je je ook aanmelden en registreren bij de ambassade. Zo krijg je bij een noodsituatie altijd een sms’je, krijg je updates over het reisadvies via de mail en weet de ambassade dat je in een bepaald land bent. Dat geeft toch een iets fijner gevoel voor jezelf, en voor familie en vrienden. Daarnaast kun je ook de app Polarsteps downloaden. Deze houdt je locatie bij zodat anderen ook ieder moment kunnen zien waar je ergens uithangt. 

Een andere tips is: voel je je niet veilig in een bepaalde stad of op een bepaalde plek? Zorg dan dat je niet alleen ergens naartoe gaat. Het is namelijk niet de bedoeling dat je het gevoel hebt dat je je ergens niet veilig voelt. Loop geen risico’s. Dit is ook iets waar ikzelf last van had toen ik in Phnom Penh was. Vooral ’s avonds, en daarom ben ik hier ook zo snel mogelijk weer weg gegaan. 

Lees: Hoe ik in Cambodja eindigde. 

Dat was het alweer voor dit artikel, waarin ik je 7 tips geef die handig zijn voor wanneer je alleen op reis gaat. Heb je hier iets aan gehad of heb jij zelf nog tips die je aan lezers mee wilt geven? Laat dat dan zeker even weten in de comments.

Wil je meer lijstjes met tips lezen zoals deze? Klik dan hier om dat te doen. 

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram