Search here...
TOP
Azië Lijstjes Tips Verenigde Arabische Emiraten

7x tips als je op vakantie gaat naar Dubai!

Tips voor een vakantie naar Dubai | Global-Treasures.com
849 Views

Ongeveer twee jaar geleden ging ik samen met mijn moeder op vakantie in Dubai. En ik moet toegeven dat wij er behoorlijk onvoorbereid heen gingen. Zo had ik eigenlijik alleen maar korte dingen bij omdat het er erg warm was, gingen we vaak met de taxi en hadden we in het “verkeerde” gedeelte een hotel geboekt. In het artikel van vandaag geef ik je zeven tips die misschien handig zijn om te weten als je op vakantie gaat naar Dubai!

1

Neem langere broeken en vestjes mee!

In veel winkelcentra en andere openbare gebouwen moet je zorgen dat je knieën en schouders bedekt zijn. Anders mag je gewoonweg niet naar binnen. De kleding mag niet te bloot en te open zijn. Maar ik raad je aan om ook iets over je schouders en knieën te dragen als je op straat loopt, gewoon alleen al uit respect voor de cultuur. Anders wordt je ook heel erg nagekeken/gefotografeerd en ik dat ook niet dat dat is wat je graag wilt.

2

Ga met de metro in plaats van de taxi

Je kunt natuurlijk wel met een taxi gaan maar dat kost je meer geld dan gewoon met de metro te gaan, terwijl de metro je ongeveer net zo dichtbij kan brengen. Let er wel even op dat wanneer je in de metro stapt, je in het juiste gedeelte instapt. In Dubai is het namelijk zo dat de metro is verdeeld in een gedeelte voor vrouwen met kinderen, en een apart gedeelte voor de mannen. Sta je in het verkeerde deel? Dan kun je een boete krijgen. Let daar dus zeker op!

3

Kijk goed in welk deel van Dubai je een hotel boekt

Eenmaal in Dubai bleek het dat we in het oude deel van Dubai een hotel hadden geboekt, wat over het algemeen natuurlijk geen probleem was, maar aangezien wij daar als twee blonde dames rondliepen kregen we nogal veel bekijks op straat. In het nieuwe gedeelte is het heel normaal, alleen in het oude gedeelte zijn ze er nog niet helemaal aan gewend. Het kan daarom ook zijn dat er aan je gevraagd wordt of je met de mensen daar op de foto wilt, of maken ze ongevraagd een foto van je.

Misschien vind je dit helemaal geen probleem dan zeg ik: boek vooral in het oude gedeelte omdat je zo wat meer van de echte stad meekrijgt. Het is namelijk wel een hele toffe ervaring! Het enige dingetje was gewoon dat wij onszelf niet altijd op ons gemak voelden door het feit dat er de hele tijd foto’s werden gemaakt. Maar goed, misschien dat je, wanneer je met je vriend/vader/man etc. gaat, hier helemaal geen last van hebt. Dat durf ik niet te zeggen!

4

Onderhandel voordat je in de taxi stapt

Besluit je toch met de taxi te gaan, zorg dan dat je eerst een goede prijs afspreekt met de chauffeur voordat je instapt. Ben je eenmaal op bestemming en geeft de chauffeur dan pas aan hoeveel je moet betalen, dan ben je die onderhandelingspositie kwijt en kun je eigenlijk niets anders doen dan maar dat veel te hoge bedrag betalen. Wees voordat je instapt ook niet bang om te onderhandelen! Zij herkennen toeristen en maken hier gebruik van.

5

Het vele verkeer

Ik denk dat ik me in het verkeer nog nooit zo onveilig heb gevoeld als in Dubai. Buiten dat het abnormaal druk is op de weg, let negen van de tien chauffeurs niet echt op in het verkeer. Er is wel een snelheidslimiet maar wordt eigenlijk niet echt naar gekeken. Een regel in Dubai is: je mag je telefoon gebruiken zolang het je maar niet afleidt. Je wilt niet weten hoe vaak ik in de taxi heb gezeten dat de chauffeurs gewoon op facebook zaten, aan het bellen waren of zelfs spelletjes aan het doen waren tijdens het rijden. Je kunt mij veel wijsmaken maar niet dat dat veilig is. Misschien kun je het daarom nogmaals overwegen om maar gewoon met de metro te gaan..

6

Probeer excursies van tevoren te boeken

Ik raad je aan om alle excursies die je wilt gaan doen, van tevoren te boeken. Zo weet je zeker dat je een plekje om een bepaalde tijd hebt, voor bijvoorbeeld de Burj Khalifa, en hoef je niet in de rij te wachten. Zo krijg je natuurlijk ook veel meer gedaan, wat voornamelijk handig is als je niet zoveel tijd hebt.

7

Ga niet topless of naakt zonnen

Topless of naakt zonnen is nergens in Dubai toegestaan. Ook moet je oppassen met doorschijnende bikini’s, zoals met de kleur wit, omdat ook dit niet is toegestaan. Doe je dit toch dan kan het zelfs zijn dat je een boete krijgt of zelfs wordt opgepakt! Ga dit dus niet uitproberen.

Dat waren de zeven tips die ik jullie mee wil geven als je op vakantie gaat naar Dubai. Hopelijk heb er iets nieuws geleerd en heb je er iets aan gehad! Heb jij nog andere tips die handig zijn om te weten voordat je naar Dubai gaat? Laat het dan zeker even weten in de comments!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram