Search here...
TOP
Budget Tips

6x tips en manieren om geld te sparen voor je reis!

Geld sparen voor je reizen - 6x tips | Global-Treasures.com
522 Views

Regelmatig krijg ik te horen: “Britt, ga je nu alweer op reis? Hoe kom je toch aan dat geld?” En daarom leek het me leuk om een aantal tips te delen die ik zelf gebruik zodat jij sneller geld spaart voor je vakanties en dus vaker/langer op vakantie kunt. Want laten we eerlijk zijn; dat willen we allemaal. 

6

Bedenk waar je het voor doet

Regelmatig sta ik op het punt om dat ene leuke vaasje aan te schaffen, of dat shirtje dat nét iets anders is als die andere shirtjes in mijn kledingkast. De reden dat ik het dan uiteindelijk toch laat liggen, is omdat ik mezelf eraan herinner dat ik in de zomer op vakantie wil, of omdat er binnenkort een weekendje weg op de planning staat. En nouja, daar geef ik mijn geld véél liever aan uit. Dan is dat wat je eigenlijk wilde kopen ineens helemaal niet zo interessant meer en kun je het dus makkelijk laten liggen. Win-win! 

5

Verkoop spullen die je niet gebruikt 

Ik moet zeggen dat ik kasten vol heb met spullen die ik niet of nauwelijks gebruik. Spullen waarmee je andere mensen ook blij kunt maken! Ga die lades eens opruimen en verkoop de dingen waarvan jij denkt dat ze nog wat geld opleveren. Extra centjes die je weer kunt spenderen aan een leuke activiteit, je vliegreis of lekker eten op vakantie! 

4

Werk zoveel mogelijk 

Heb je een keer een vrije dag of avond? Ga lekker werken! Misschien heb je er op dat moment niet zoveel zin in maar aan het eind van de maand, wanneer je je loonstrookje krijgt, weet je weer waarvoor je het gedaan hebt. Want hoe meer je nu werkt, hoe meer je kunt gaan genieten van je vakantie. En dat is toch ons uiteindelijke doel, toch? 

3

Bedenk hoeveel je wilt sparen

Wij mensen vinden het belangrijk om naar een bepaald doel te werken. En als we voor onszelf doelen stellen, dan proberen we die ook zo snel mogelijk te behalen. Zorg daarom dat jij een doel voor jezelf stelt met hoeveel geld je wilt sparen voordat je op reis kan. Waarschijnlijk heb je dit doel dan binnen no-time behaald! 

2

Zet iedere maand een bepaald bedrag aan de kant

Zorg ervoor dat je iedereen maand een minimaal bedrag aan de kant zet voor je reis. Wat er ook gebeurd, je komt hier niet aan. Op die manier weet je zeker dat je genoeg geld opzij zet voor de reis die je wilt maken. Heb je nog wat extra’s over, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. 

1

Kijk waar je kunt besparen 

Ga je vaak uiteten? Spendeer je regelmatig een dagje bij de spa? Doe je regelmatig leuke dingen met vrienden? Heb je abonnementen die je niet gebruikt? Als je snel en veel geld wilt sparen, dan is het belangrijk om te kijken waar je geld naartoe gaat. En ga dan ook na of dat dit ook echt je geld waard is. Heb je een abonnement op de sportschool maar ga je eigenlijk nooit? Ga je een paar keer uiteten in de week met je vriend/vriendin? Ben jij een echte shopaholic en ben je het liefst iedere dag in de stad te vinden? Kijk kritisch naar jezelf en of die dingen je geld echt waard zijn. Want ook daarop kun je een heleboel geld besparen! 

Dat waren mijn 6 tips en manieren om geld te sparen voor je reis. Heb je iets aan deze tips gehad of heb je zelf nog andere tips voor de lezers van dit artikel? Laat dit dan ook zeker even weten in de comments. 

Wil je meer artikelen lezen zoals deze? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram