Search here...
TOP
Lijstjes Tips Verenigd Koninkrijk

6x Goede restaurants in Manchester!

6x lekkere restaurants Manchester - Engeland | Global-Treasures.com
618 Views

In oktober heb ik een paar dagen in Engeland doorgebracht, aangezien een vriendin en ik een concert van James Arthur zouden bijwonen in Sheffield. Nu is er in Sheffield zelf niet zo extreem veel te doen, waardoor we ook een paar dagen naar Manchester zouden gaan. Hier hebben we op een aantal leuke plekken heerlijk gegeten en die plekken ga ik vandaag met jullie delen. Zo weten jullie welke restaurants jullie zeker niet over mogen slaan tijdens een bezoekje aan het toffe Manchester! 

1

Wolf Street Food | Italian restaurant


Wolf was het eerste restaurant waar we hebben gegeten toen we eenmaal aangekomen waren in Manchester. Hier aten we dan ook meteen onze eerste (superlekkere) pizza. Helaas heb ik hier geen foto van gemaakt, wat ik bij de meeste eettentjes wel heb gedaan. Het restaurant was super leuk ingericht, waardoor ik alleen daarvoor al hier zou willen gaan eten. Wolf Street Food zit in het winkelcentrum genaamd Arndale. Verder hadden ze hier echt heleboel overheerlijke maaltijden op het menu staan, die zeker de moeite waard zijn om eens te proberen. En heb je geen tijd om te gaan zitten en te eten, dan is het ook mee te nemen voor onderweg! 

2

Moose coffee 

6x lekkere restaurants Manchester - Engeland | Global-Treasures.com

 

De tweede plek die zeker de moeite waard is, is Moose Coffee. In het centrum van Manchester zit er eentje en ook op het station zit er een. Tijdens onze eerste volle dag in Engeland wilden we ontzettend graag hier gaan eten. Helaas zat het toen vol en moesten we ongeveer drie kwartier wachten op een plekje. Ik heb het nu overigens over het restaurant in het centrum. Omdat we niet zoveel geduld hadden en nog veel op de planning hadden staan voor die dag, besloten we een ander leuk restaurantje te gaan zoeken. En die plek ga je in dit lijstje ook nog zeker tegenkomen! 

Maar goed, onze laatste dag wilden we toch nog graag een poging wagen om hier te gaan eten. Want ja, als het zo druk is moet het ook wel goed zijn. Op de website stond dat ze dus nog een tweede filiaal hadden die uiteindelijk ook nog dichter bij ons hotel zat. En daar was het een stuk rustiger! Ik heb er een overheerlijke avocado toast gegeten en die zou ik je ook zeker aanraden! Ik heb trouwens wel het idee dat je daar niet echt een verkeerde kunt kunt maken. Er staan namelijk zoveel heerlijke gerechten op het menu dat je niet eens een foute keus kunt maken. Zeker naartoe gaan dus! 

3

Bagel nash 

Er zitten ook een aantal restaurants van Bagel Nash door heel Manchester. Omdat wij maar een paar dagen in Engeland doorbrachten hadden we helaas geen tijd om alle leuke restaurantjes en lunchtentjes af te gaan, waardoor we deze helaas over hebben moeten slaan. Wel heb ik veel goede dingen over dit eettentje gehoord dus zou ik deze plek alsnog aanraden, ook al ben ik er zelf dus niet geweest. Heel veel meer kan ik er niet over zeggen, behalve dat het er vanbinnen mooi uitzag en dat ze een aantal lekkere gerechten op het menu hebben staan die ik ooit nog wel eens wil eten! 

4

Exchange 

6x lekkere restaurants Manchester - Engeland | Global-Treasures.com

 

Toen we na een drukke dag in de stad het liefste op onze bedden wilden neerploffen, besloten we toch nog even wat te gaan eten. We hadden geen zin meer om heel ver te lopen en we hadden op de terugweg nog wel een leuk restaurant gezien die ons aansprak. Daarom besloten we daar terug te gaan en daar heb ik zeker geen spijt van. Naar mijn idee behoorde dit restaurant tot een hotel maar dat maakte het zeker niet minder gezellig of lekker. Ik heb hier (alweer) een overheerlijke pizza gehad en ook het toetje was goddelijk. Ik krijg alweer honger als ik eraan terugdenk. Hoewel het er misschien niet zo luxe uitziet vergeleken met andere restaurants, is deze plek écht de moeite waard. 

5

Federal

  • 6x lekkere restaurants Manchester - Engeland | Global-Treasures.com

Oh man, hier heb ik zó lekker geluncht. Dit is denk ik toch wel mijn favoriete restaurant van alle eettentjes die we bezocht hebben tijdens onze trip. En dat waren er wel een aantal. Hoewel dit geen plek is om uitgebreid de tijd te nemen en lekker in alle rust te lunchen, raad ik je toch aan om hier een keer heen te gaan. Ook hier was het erg druk toen wij er aankwamen maar het is zeker de moeite waard.

We moesten even buiten wachten totdat er een plek vrij kwam maar gelukkig duurde dat niet lang. Binnen een minuut of tien zaten we binnen en konden we ons eten bestellen. Het is er redelijk krap maar niet op een vervelende manier. Ik vond het eigenlijk wel lekker knus. De medewerkers zijn erg vriendelijk en je eten is snel klaar. Ik at hier een bagel met zalm en roomkaas en die was écht fantastisch lekker. Zoals ik eerder ook al zei bij Moose coffee kun je ook bij Federal niet de foute keus maken. Alles op het menu zag er lekker uit! 

6

Archies

Ook hier hebben we, net als bij Bagel Nash, uiteindelijk niet meer kunnen eten omdat we te weinig tijd hadden. Wel heb ik dit restaurant een aantal keer voorbij zien komen tijdens onze tijd in Engeland en ik moet zeggen dat het erbinnen echt heel gaaf uitzag. Het was zo’n typische 80’s vibes en oh wat had ik hier graag willen eten. Je kunt er blijkbaar heerlijke burgers, wafels en shakes halen. Als ik nog een keer terugga naar Engeland, wat hoogstwaarschijnlijk wel het geval is, dan ga ik hier absoluut heen. Ik heb namelijk zo’n spijt dat ik dat niet heb gedaan. Ga je naar Manchester, sla dit restaurant dan dus zeker niet over! 

Dat was het alweer voor het artikel van vandaag. Dit zijn de 6 lekkerste restaurants in Manchester die wij hebben bezocht. We hebben ook een aantal plekken bezocht die helaas niet zo denderend waren en waar ik ook niet nog een keer naar terug zou gaan. Wil je graag weten welke plekken dat zijn? Laat dat dan zeker even weten in de comments. En weet jij nog goede restaurants in Manchester? Laat ook dat dan even weten in de comments! 

Hopelijk vinden jullie het leuk om dit soort tips te krijgen. Is dat het geval, laat ook dat dan even weten in de comments. Zo weet ik dat ik dit soort dingen vaker moet doen! En wil je meer artikelen lezen over mijn tripje naar Engeland? Houd deze link dan goed in de gaten!

Bedankt voor het lezen! 

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram