Search here...
TOP
Lijstjes Tips

6x Musthaves voor onderweg

6x musthaves voor onderweg | Reisverlangen.nl
282 Views

De laatste jaren ben ik regelmatig op reis geweest, en daarmee dus ook veel onderweg geweest. Wil je de oostkust van Australië, heel Nieuw-Zeeland, Thailand en Vietnam zien, dan ben je uiteraard wel even onderweg. Daarom leek het me leuk om een lijstje te maken met handige musthaves voor wanneer je onderweg bent. Zo ga jij goed voorbereid op reis en vergeet je niet de helft, net zoals ik dat deed toen ik de eerste keer op reis ging!

E-reader

Bij het schrijven van deze lijstjes bewaren bloggers vaak het beste product voor het laatst. Nou, ik zeg je alvast dat ik dat niet ga doen. Ik kan niet op vakantie zonder mijn geliefde e-reader. Natuurlijk kun je tegenwoordig ook gewoon boeken lezen op je iPad of telefoon, maar ik vind het veel fijner om dit op mijn e-reader te doen, weg van mijn telefoon en dus afleiding. Anders zit je net lekker in boek, komen er allerlei meldingen binnen op je telefoon waardoor je wordt afgeleid. Mijn e-reader neem ik daarom dus ook iedere vakantie mee, waar ik ook heen ga.

De laatste jaren ben ik regelmatig alleen op reis geweest en daar geniet ik ook ontzettend veel van. Het heerlijkst vind ik dan gewoon, wanneer je de hele dag leuke activiteiten hebt gedaan en nieuwe dingen hebt gezien, dat je dan ’s avonds ergens wat gaat eten en dat je dan gewoon even lekker wat gaat lezen. Zie je het al voor je? Bij een strandtentje, de zonsondergang, heerlijk eten, misschien zelfs een cocktail of een wijntje, en dan mijn boek/e-reader erbij. Dát is pas genieten.

Mocht je je afvragen welke e-reader ik heb, dan heb ik hem hier even voor je gelinkt. Ik heb die van mij nu ongeveer een jaar en ik ben er nog steeds dolblij mee!

Powerbank

Een powerbank is echt al meerdere keren (letterlijk) een lifesaver geweest. Dan heb je je navigatie aanstaan omdat je in de middle of nowhere staat, en dan blijkt je telefoon bijna leeg te zijn omdat je de hele dag foto’s hebt lopen maken van alle mooie plekken die je die dag hebt gezien. Of je hebt een lange busrit voor de boeg en je hebt geen tijd of de mogelijkheid niet gehad om je telefoon op te laden.

Vooral in een paar hostels in Bali en zélfs in Australië heb ik een paar keer in een hostel gezeten waar je geen stopcontacten op je kamer had. Of dan had je één stopcontact met een verlengkabel, maar die zat al helemaal vol. Dan heb je echt een powerbank nodig. Neem deze daarom ook echt mee! Mocht je het willen weten, ik heb deze powerbank en die is echt heel erg fijn. Je kunt je telefoon er een stuk of 3 à 4 keer mee opladen. Meer dan genoeg dus!

Podcasts

Ik vind het heerlijk om naar podcasts te luisteren. Als je op reis gaat ben je waarschijnlijk nogal veel onderweg. Dat is tijd die je heel nuttig kan gebruiken door bijvoorbeeld naar podcasts te luisteren. Ik vind het super leerzaam en het voelt niet alsof je hard aan het werk bent, maar je leert toch nieuwe dingen. En daar geniet ik oprecht heel erg van. Op Spotify staan ontzettend veel goede podcasts over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ik luister graag naar de podcasts van bijvoorbeeld Jenna Kutcher (de Goal Digger podcast), de podcasts van Celine Charlotte en ook Suzan & Freek hebben sinds kort een eigen podcast waarnaar ik heel graag luister.

Vakantiebieb

Deze optie geldt eigenlijk alleen voor wanneer je in de zomervakantie op reis gaat, en je besluit eens lekker te willen lezen terwijl je bijvoorbeeld geen e-reader hebt. Via je telefoon kun je dan deze app downloaden en hierbij krijg je gratis een reeks aan boeken binnen diverse genres en voor verschillende leeftijden. Zo hoef je je niet te vervelen. Het enige nadeel is dat de app alleen werkt in de zomervakantie. Wil je hem daarbuiten gebruiken, dan geeft de app aan dat er geen boeken beschikbaar zijn.

Ga je in de zomervakantie op vakantie en wil je gebruikmaken van de app, dan is dat heel makkelijk. Je hoeft alleen maar de app te downloaden. Vervolgens krijg je een overzicht met de boeken en de genres die beschikbaar zijn. Je kunt zelf kiezen welke boeken je download, zodat deze ook offline beschikbaar zijn. Heb je dan ergens geen Wi-Fi dan kun je de boeken toch gewoon lezen. Ideaal.

Kobo plus

Ga je op reis buiten de zomervakantie, wil je toch meer dan genoeg boeken tot je beschikking hebben of zit er geen leuk boek voor je bij? Dan kun je kiezen om een Kobo plus abonnement af te sluiten. Je kunt hiermee duizenden boeken lezen voor een bedrag van €7,99 per maand. Meestal ben je dat al kwijt voor de aankoop van één boek of e-book.

Het fijne aan Kobo plus vind ik dat je aan het eind van het boek kunt zien hoelang je over het boek hebt gedaan. Ook kan je het boek een aantal sterren geven en een recensie achterlaten. Je kunt de boeken makkelijk en snel via de computer of telefoon toevoegen, en dan worden ze automatisch (als je Wi-Fi hebt) gesynchroniseerd met je e-reader. Ook kun je later makkelijk terugzien welke boeken je hebt gelezen en hoeveel sterren je deze boeken hebt gegeven.

Mocht je interesse hebben om een Kobo Plus abonnement af te sluiten, klik dan hier. Daar wil ik wel even bij zeggen dat dit artikel niet gesponsord is. Het betreft alleen een affiliate link, wat betekent dat ik een kleine vergoeding krijg als je iets via deze link aanschaft. Hier help je mij erg mee en zelf betaal je hiervoor niets extra’s!

Draadloze oortjes

Het laatste item wat niet mag missen als je lang onderweg bent, zijn draadloze oortjes. Tegenwoordig zijn er steeds meer telefoons die maar één aansluiting hebben. Dat betekent dat je je telefoon óf kunt opladen, óf muziek kunt luisteren met gewone oortjes. Allebei gaat niet en dat is soms ontzettend irritant. Dat is ook precies de reden dat ik heb besloten om de Airpods aan te schaffen. Misschien vind je deze te duur of ben je geen fan van Apple, dan zijn er natuurlijke ook andere alternatieven. Het is gewoon fijn om het allebei tegelijkertijd te kunnen doen, vandaar dat ik deze in het lijstje erbij heb gezet.

Dat was het voor dit lijstje met musthaves voor als je onderweg bent. Wil je graag meer van dit soort artikelen lezen? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer. Dit artikel is overigens niet gesponsord.

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram