Search here...
TOP
Backpacken Lijstjes Tips

6x mijn favoriete reisapps!

6x favoriete reisapps | Global-Treasures.com
664 Views

Jullie kunnen er niet omheen: de grote hoeveelheid reisartikelen die ik heb geschreven. Ik hoef jullie waarschijnlijk dus ook niet meer te vertellen dat ik een paar maanden in het buitenland heb gezeten. Om rond te kunnen reizen zijn er een paar reisapps die zeker niet mogen ontbreken bij het maken van een reis. Want zonder die apps was ik waarschijnlijk niet heelhuids thuis gekomen!

In het artikel van vandaag deel ik daarom zes van mijn favoriete reisapps die je zeker op je telefoon moet hebben wanneer je een reis gaat maken! Ik ben dus zelf een redelijk lange tijd weggeweest en merkte dat ik deze reisapps dagelijks gebruikte. Lees maar snel verder over welke apps ik het heb!

1. Maps.me

Deze app kwam me zo goed van pas tijdens mijn reis! Want waarschijnlijk heb jij, net als ik, ook niet 24/7 internet in het buitenland. Zelf had ik dan wel een sim-kaart gekocht met daarop wat internet maar dat was lang niet genoeg om de hele tijd te kunnen internetten. Laat staan om de navigatie aan te zetten als ik verdwaald was! Maar met deze app kun je zonder internet toch de weg terugvinden. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat de maps.me app op je telefoon staat voordat je op pad gaat want anders kost het je nog steeds heel veel internet.

Daarbij moet je ook zorgen dat de kaart die je nodig gaat hebben gedownload is. Moet je dit namelijk later nog gaan doen dan kost dit óf veel internet, óf je hebt misschien niet eens bereik (je weet het maar nooit). Zodra de kaart eenmaal op je telefoon staat, kun je hem zonder internet instellen en kun je zelfs gewoon zoeken naar restaurantjes, cafe’s of supermarkten. Zeker een aanrader dus!

2. Pindat

Tijdens mijn reis gebruikte ik deze app vrij regelmatig. Pindat is namelijk een website waarop jij je eigen reisblog kunt starten. Je maakt gewoon een eigen account aan en je kunt gaan schrijven! Ik had toen wel al mijn eigen blog maar familieleden wisten hier nog niets vanaf plus ik had niet genoeg tijd om daadwerkelijk veel foto’s eraan toe te voegen. Ik wilde me niet hoeven te richten op goede content maar wilde gewoon graag mijn familie op de hoogte houden van de dingen die ik deed.

Het handige vond ik dat je gewoon per dag een verhaal kunt typen met de dingen die je hebt gedaan. Maar heb je niet veel tijd, dan kun je dat natuurlijk ook om de paar dagen of zelfs om de week doen. Je familieleden kunnen zich dan als het ware “abonneren” op je blog en zij krijgen een mailtje zodra jij iets online hebt geplaatst. Zo weet iedereen waar je nu weer ergens rondhangt en hoef je niet iedere apart een berichtje te sturen. Heel handig! Aan het eind van je reis kun je ook precies zien waar je overal bent geweest. En het is ook leuk om zelf je hele reis terug te lezen. Zeker een aanrader, deze app!

3. Around me

Deze reisapp was regelmatig een lifesaver! Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de dichtstbijzijnde supermarkt? Een gezellige bar? Een bioscoop? Of een bank om geld te pinnen? dan komt de app Around me zeker van pas! Bij mij was het regelmatig zo dat ik in Bali op zoek was naar bijvoorbeeld een supermarkt. Maar (verrassend genoeg) spreek ik de taal niet dus dan is dat best moeilijk vinden. In de app kun je dan gewoon klikken op: Supermarket (de app is wel in het Engels) en je krijgt alles supermarkten in de buurt te zien. De app is wereldwijd te gebruiken dus je hoeft je nooit meer wezenloos te zoeken naar toiletten, banken of supermarkten. Ik raad je dus echt aan om Around Me te downloaden in de App Store.

4. Polarsteps

Heb je geen zin om hele verhalen te delen zoals met de Pindat app, dan ben je waarschijnlijk meer thuis in Polarsteps. Met deze app kun je een reis aanmaken en kun je iedere dag foto’s toevoegen die je gemaakt hebt. Hij houdt ook je locatie precies bij dus weet je aan het eind van je reis nog precies waar je bent geweest en hoeveel kilometer je hebt gemaakt! Plus, je kunt makkelijk van alle geplaatste foto’s een fotoboek laten drukken via de app! Ook dat scheelt je weer heel veel werk.

Je kunt via de app andere reizigers/backpackers volgen en precies zien waar die persoon allemaal heen gaat, en je kunt berichten liken en reacties plaatsen. Je kunt bij je foto’s ook wat tekst zetten waarin je uitlegt wat er op je foto’s te zien is of gekke dingen die je die dag weer hebt meegemaakt. Het lijkt eigenlijk wel een beetje op Facebook (maar dan een stuk leuker!) en het is alleen voor reizigers.

En zoals ik hierboven al zei kun je met één druk op de knop een fotoboek samenstellen met daarin alle foto’s en locaties. Ikzelf ben bijvoorbeeld best wel vergeetachtig en zo weet ik na een reis van een paar maanden niet meer precies waar iedere foto is gemaakt. Dit is dus mega handig om alles vast te leggen en niets meer over die specifieke dag te vergeten!

5. Currency Converter plus

Dat omrekenen van buitenlands geld naar Euro’s kan vaak best wel vervelend zijn. En die rates veranderen ook nog regelmatig. Daarbij wil niemand te veel betalen! Precies daar komt deze app van pas! Je kunt de actuele wisselkoersen zien van maar liefst 191 landen. Grote kans dus dat het land waarin jij je nu bevindt/waar je binnenkort naartoe gaat er ook bij staat.

Je kunt van Euro naar zo ongeveer iedere vreemde Valuta omrekenen, maar ook andersom! Zo weet je altijd en overal wat je geld precies waard is. Heel handig, vooral in landen als Indonesië bijvoorbeeld. Daar ben ik zelf geweest en soms boden ze aan om het zelf wel even voor je om te rekenen. En vervolgens zeiden ze dat het vijf euro kostte, terwijl het omgerekend zo’n zeven euro kostte. Dat overkomt je met deze app in ieder geval zeker niet meer dus ook daarom is de Currency Converter Plus een dikke aanrader.

6. Hostelworld

Ga je, net als ik, voor een paar maanden reizen, dan is de kans groot dat je niet iedere keer in luxe hotels slaapt. Zelf heb ik iedere nacht doorgebracht in verschillende hostels omdat het gewoon een stuk goedkoper was dan een mooi hotel. Een must-have is dan de app hostelworld. Je kunt daarop makkelijk zien welke hostels er per stad nog beschikbaar zijn, wat ze kosten en je kunt er een heleboel reviews op terugvinden. Soms is het namelijk zou dat je plannen plotseling wijzigen waardoor je toch nog een nachtje langer in die ene leuke stad wilt blijven.

Via de app kun je dan makkelijk zien welke hostels er nog allemaal beschikbaar zijn (want ja, grote kans dat het hostel waarin je zit dan toch al volgeboekt zit waardoor je niet nog een nachtje kan blijven). Je kunt er alle informatie vinden die je nodig hebt en snel boeken. Deze app is naar mijn weten overal te gebruiken, groot pluspunt dus! Ik heb hem namelijk gebruikt toen ik zowel Australië, Nieuw-Zeeland én Bali zat. Vergeet Hostelworld dus zeker niet te downloaden!

Zo, dat waren alle reisapps voor nu. Grote kans dat er wel een app bij zit waar jij nog niet aan had gedacht! Hopelijk kun jij nu met een gerust hart naar de andere kant van de wereld. Dan bedoel ik zonder te verdwalen, zonder al je vrienden en vriendinnen apart een appje te hoeven sturen waar je uithangt en zonder te hoeven stressen dat je geen slaapplek hebt! Heb jij nog andere reisapps die je zou aanraden? Laat het dan zeker even weten in de comments. Er komt overigens nog wel een deel twee aan met handige apps voor als je op reis gaat. Houd mijn blog dus zeker in de gaten!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram