Search here...
TOP
Australië Lijstjes Oceanië Tips

6x de mooiste stranden | Oostkust Australië

Whitsundays Whitehaven beach | Global-Treasures.com
483 Views

Na ongeveer twee maandent te hebben doorgebracht in Australië, moet ik zeggen dat ik heel wat stranden heb gezien. In het artikel van vandaag leek het me leuk om deze leuke stranden in Australië met jullie te delen. Dus bij deze: dit zijn de zes leukste stranden langs de oostkust van Australië.

1

Bondi Beach | Sydney

3x fijne hostels Sydney Australië | Global-Treasures.com

Bondi beach is een strand die velen van jullie waarschijnlijk wel kennen, vooral als je into surfen bent. Je zou het ook kunnen kennen van het tv programma Bondi Rescue, waar mensen uit de zee worden gered omdat ze door de hoge en krachtige golven worden meegesleurd in het water. Of misschien heb je er nog nooit van gehoord, dan bij deze. 

Ik moet zeggen dat Bondi Beach niet het mooiste strand is in Australië, maar voor mij was het zeker een strand dat ik gezien wilde hebben. En het is zeker leuk om hier een bezoekje aan te brengen! Het strand is zelf niet zo heel groot maar het staat gewoon bekend om het feit dat het een goede surfplek is. Bondi Beach staat er dan ook om bekend als startpunt van de Australische strand- en surfcultuur. Dat moét je daarom toch even gezien hebben. 

Vanuit Bondi beach kun je twee verschillende hikes doen. De een gaat naar Coogee Beach, een afstand van ongeveer 4,5 kilometer. Hier kun je zelfs een openlucht tentoonstelling bezichtigen genaamd Sculptures by the Sea. De tweede hike gaat naar Coogee Beach. Dit is een hike van 5 kilometer. 

Verder heb je op Bondi Beach een aantal leuke restaurantjes en winkeltjes, waarvoor je wel wat meer betaald maar die zeker de moeite waard zijn. Ik heb me hier makkelijk de hele dag vermaakt! Bondi Beach is in mijn optiek een absolute aanrader! 

2

Lake Mckenzie | Fraser Island

Lake Mckenzie, Fraser island | Oostkust Australië | Global-Treasures.com

Reis je langs de oostkust van Australië, dan is er een grote kans dat je ook een bezoekje brengt aan Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Doe je, net als ik deed, een tour dan breng je vast en zeker een bezoekje aan Lake McKenzie. 

Lake McKenzie ligt in het Great Sandy National Paar en heeft een lange van 1.2 km. Dit meer is absoluut de moeite waard want het water is helder blauw en ook hier kun je lekker tot rust komen op het strand. Huur je zelf een auto waarmee je over Fraser Island crosst, sla deze plek dan dus zeker niet over. Als ik meer tijd had gehad dan had ik hoogstwaarschijnlijk de hele dag op dit stand gelegen.

3

Whitehaven beach | Whitsundays

Whitsundays Whitehaven beach | Global-Treasures.com

Whitehaven Beach is absoluut het mooiste strand dat ik ooit in mijn leven heb gezien. Dit is zo’n plek waarvan je van tevoren al ontzettend veel foto’s hebt gezien, waardoor je verwacht dat het tegen gaat vallen. Maar het was nog mooier dan verwacht! Nu moet ik wel zeggen dat je geluk moet hebben met het weer, maar op zo’n helderblauwe dag als wanneer wij er waren was dit absoluut één van de mooiste uitzichten die ik ooit heb gezien.

Toen we hier aankwamen kregen we de keus: Eerst even rustig liggen op het strand of direct de hike doen. Wij besloten om eerst van het water en de zon te genieten en daarna pas de hike te doen. En hoewel het uitzicht vanuit het stand gewoon prima was, begon ik me wel zorgen te maken. Want ik had er véél meer van verwacht. Maar toen we op het uitzichtpunt kwamen na de hike was ik gewoon sprakeloos. Ik bleef ook maar foto’s maken om dit mooie uitzicht vast te leggen want dat moet iedereen gezien hebben. 

Heb je de mogelijkheid om de Whitsundays tour te doen, twijfel dan zeker niet. Alleen deze plek is de moeite al waard! Ik weet natuurlijk ook dat dit een wat duurdere tour is, maar je gaat er geen spijt van krijgen. Beloofd!

4

Surfers Paradise beach | Surfers Paradise

Surfers Paradise - Oostkust Australië | Global-Treasures.com

Een ander leuk strand is het strand bij Surfers Paradise. En nee, dit is niet zo’n mooie stand als bijvoorbeeld bij Whitehaven Beach of Lake McKenzie, maar dit is een leuk strand op een andere manier. Dit is namelijk dé spot om surfers te bekijken. 

Ook heb je hier mooi uitzicht op de hoge gebouwen langst de kustlijn en kun je lekker tot rust komen. Wat me ook opviel was dat het verder helemaal niet zo druk was op dit strand. Ook wel eens lekker! Ik weet overigens niet of dat toeval was dat het zo rustig was of dat dit een normale dag was bij Surfers Paradise. 

5

Quintessential Aussie beach | Byron Bay

Byron Bay, Oostkust Australië | Global-Treasures.com

Quintessential Aussie beach is eigenlijk het “hoofdstrand” van Byron Bay. De dag dat we hier aankwamen besloten we hier direct heen te gaan en dat was echt magisch. De zon ging onder, het was lekker druk op het strand en er werd live muziek gemaakt. Iedereen deed gewoon waar hij of zij zin in had: surfen, skateboarden of dansen. En sommigen aten lekker wat terwijl ze op de rotsen naar de zonsondergang zaten te kijken. Ik kan gewoon niet uitleggen hoe mooi ik dat moment vond. Alleen daarom vind ik dat je zeker een bezoekje moet brengen aan Quintessential Aussie Beach, welke vooral prachtig is met zonsondergang. 

6

Wategos Beach

Wategos Beach, Oostkust Australië | Global-Treasures.com

Zoals ik je in dit artikel vertelde huurde ik met een aantal meiden een fiets waarmee we door Byron Bay crossten. Eén van de stranden waar we terecht kwamen, was Wategos Beach. Wategos Beach is een prachtig en rustig strand waar je heerlijk kunt genieten. Zo kun je bijvoorbeeld een surfbord huren en hier van de golven gaan genieten. Wij hebben dit zelf niet gedaan maar dat is zeker een mogelijkheid! 

Wategos Beach is in ieder geval zeker de moeite waard en is makkelijk te bereiken met de fiets. 

Dat was het voor dit artikel waarin ik de zes mooiste stranden van de oostkust van Australië met je deel. Wat is jouw favoriete strand in Australië? Laat het me zeker even weten in de comments.

Meer artikelen lezen zoals deze? Klik dan hier. Ik deel ook persoonlijke verhalen over mijn reis door Australië. Wil je die nou ook graag lezen? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram