Search here...
TOP
Backpacken Lijstjes

8x Packing essentials voor het backpacken

8x backpack essentials | Global-Treasures.com
392 Views

Ga jij voor de eerste keer backpacken en weet je niet zo goed wat je precies mee moet nemen? Dat klinkt me erg bekend in de oren! Toen ik de eerste keer op reis ging wist ik namelijk ook niet zo goed wat ik wel en niet moest meenemen. Daarom leek het me handig en leuk om een lijstje te maken met backpack packing essentials die je absoluut niet mag vergeten. Zo ga jij goed voorbereid op reis!

8

Wereldstekker

Ga je op reis en weet je nog niet precies welke landen je gaat bezoeken? Dan is een wereldstekker superhandig. In Australië heb je bijvoorbeeld andere stopcontacten dan in Azië, waardoor het onnodig en onhandig is om twee verschillende stekkers mee te nemen. Mijn wereldstekker kocht ik hier en deze was ideaal om mee te nemen op wereldreis.

7

Packing cubes

Nog zo’n lifesaver. Maar deze moet je echt echt echt niet vergeten want hij maakt je leven uit een backpack een stuk makkelijker. De eerste keer dat ik op reis ging was ik vijf maanden weg en gelukkig had ik er aan gedacht om packing cubes mee te nemen. Deze zijn ideaal om je backpack georganiseerd te houden zodat je alles gemakkelijk kunt terugvinden. Je kunt packing cubes onder anderen hier vinden.

6

Powerbank

Een powerbank is voor mij een echte lifesaver geweest tijdens mijn reizen. Niet alle hostels hebben genoeg stopcontacten, waardoor je soms de hele nacht je telefoon niet kon opladen. En dat is best vervelend als je telefoon leeg is en je eigenlijk een wekker moet zetten voor de volgende ochtend, je hostels en activiteiten wilt boeken en je familie op de hoogte wilt houden van je avonturen van die dag. Zelf heb ik deze powerbank, waar ik super tevreden mee bent omdat je je telefoon wel vijf of zes keer kunt opladen voordat hij leeg is.

5

Tasje voor kabels

Een essential die me zeker heeft geholpen tijdens het backpacken, is het hebben van een tasje voor kabels. Tijdens mijn reis door Australië, Nieuw-Zeeland en Bali had ik namelijk al mijn kabels los in mijn tas zitten en het was iedere keer weer een uitdaging om de juiste kabel te vinden. Het jaar erop vertrok ik naar Vietnam en besloot ik het anders aan te pakken, door speciaal een tasje te kopen hiervoor. En dat heeft me zoveel geholpen! Vandaar dat ook deze thuishoort in het rijtje van packing essentials voor backpacken. Heb je nou ook interesse in, dan kun je dit product hier vinden.

4

Een goed afsluitbare daypack

Iets wat je absoluut mee moet nemen als je op reis gaat, is een goed afsluitbare daypack. Want hoe mooi en betrouwbaar een land ook lijkt, er is altijd een kans dat er iets gestolen kan worden. En dat willen we natuurlijk allemaal liever voorkomen. Neem daarom een goed afsluitbare tas mee, of eventueel een slotje voor op je tas zodat die niet zo gemakkelijk geopend kan worden. Met daypacks van het merk The North Face heb ik goede ervaringen. Deze daypack is bijvoorbeeld echt een aanrader.

3

EHBO kit

Iets wat absoluut niet mag ontbreken in je bek bek is in EHBO kit. Je weet natuurlijk nooit wanneer deze van pas kan komen. Of jij nu zelf iets krijgt, of een van je medereizigers, het is altijd fijn om zo voorbereid te zijn. En natuurlijk hoeft het niet een hele koffer te zijn, zolang je maar een aantal pleisters, verband en desinfecteerdoekjes bij je hebt als dit nog is. Zelf kocht ik die van mij hier, mocht je daar interesse in hebben.

2

Deze apps

In mijn vorige blogpost 6x mijn favoriete reisapps! gaf ik een heel lijstje met tips voor apps die handig zijn voor als je gaat backpacken. Het is dus aanrader om deze apps op je telefoon te downloaden aangezien deze zeker van pas kunnen komen tijdens je back pack reis. Het is niet echt iets wat je in je tas meeneemt maar het maakt je reis wel makkelijker. Vandaar dat hij wel thuishoort in dit lijstje.

1

Een slotje

In veel hostels zal je gratis gebruik mogen maken van kluisjes. Maar wat je er vaak niet bij krijgt maar wél nodig hebt, is een slotje. Neem deze daarom absoluut mee en misschien zelfs een reserve voor het geval je er eentje kwijt raakt. Deze essential zal je vast en zeker nodig hebben. En gebruik je niet voor op een kluisje, dan kun je hem ook gebruiken voor op je backpack wanneer je deze achterlaat in het hostel, of voor op je daypack zodat die niet zo snel kan worden geopend. Je kunt gebruikmaken van een cijferslot, of een slotje met sleutel.

Dat was mijn lijstje van backpack packing essentials voor wanneer je op reis gaat. Heb je hier iets aan gehad of heb je nog toevoegingen, laat het me dan zeker even weten in de comments!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram