Search here...
TOP
Lijstjes Nieuw-Zeeland Oceanië Tips

5x Wat te doen in Auckland? | Nieuw-Zeeland

Wat te doen in Auckland, Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com
561 Views

Aangezien ik de dag na aankomst in Auckland nog niet aan mijn Strayreis kon beginnen, had ik dus een aantal dagen die ik moest opvullen in deze interessante stad. Dit geldt ook voor het einde van mijn reis; ik wilde mijn vlucht niet missen dus zorgde ik dat ik al een paar dagen van tevoren in Auckland zat. Omdat ik hier dus zoveel tijd heb doorgebracht, heb ik veel van de stad kunnen zien. Vandaar dat ik een lijstje heb gemaakt van dingen die jij in Auckland kunt doen!

Breng een bezoek aan Waiheke island

Wat te doen in Auckland, Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com

Met de ferry kun je voor 28 dollar naar dit mooie eiland. Toen ik er was, was het helaas niet zo’n mooi weer maar het was nog steeds erg mooi. Je kunt hier bijvoorbeeld een fiets of scooter huren, maar er rijden ook bussen die je overal heen kunnen brengen. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de stranden, kun je hikes doen of een bezoekje brengen aan de vele winkeltjes die er zitten.

Wij besloten zelf wat rond te lopen op het eiland maar door de harde regen en door het feit dat we er pas wat later waren hebben we niet alles kunnen zien. Erg jammer want vooral als het mooi weer is, is het hier echt prachtig!

Bezoek het kattencafe!

In Auckland kun je ook een kattencafe vinden. Hier betaal je 10 dollar entree en dan kun je een uur met die harige monstertjes spelen. Ik hou enorm veel van katten dus ik was echt in de zevende hemel, ook omdat ik mijn eigen twee harige viervoeters al twee maanden niet had gezien. Je kunt hier uiteraard ook koffie of iets anders lekker kopen (zoals meestal in een café). Ik weet in ieder geval zeker dat je je hier wel vermaakt!

Ga naar het Tai o Tamaki museum

Wat te doen in Auckland, Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com

Op een regenachtige dag kun je een bezoekje brengen aan de Art Gallery in Auckland. Hier moet je wel een entree betalen maar ik vond het wel de moeite waard. Wil je meer weten over dit museum? Ik heb er namelijk een artikel over geschreven. Deze kun je hier vinden.

“Beklim” Mount Eden

Wat te doen in Auckland, Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com

Zoals je ziet heb ik beklim tussen haakjes gezet. Het is namelijk geen heftige hike of klim, waardoor hij makkelijk te doen is. Heb je geen zin om ver te lopen, dan kun je ook met de auto naar boven rijden en het laatste stuk omhoog lopen, dit is nog geen tien minuten. Je kunt ook met de bus omhoog, als je niet beschikt over een auto. Wil je niet voor de bus betalen? Wandelen vanuit Queensstreet is makkelijk te doen! Ik deed er ongeveer een uur/anderhalf uur over en toen stond ik al bovenop Mount Eden. Het uitzicht is zeker de moeite waard, vooral als het zonnetje schijnt!

Wandel door de stad

Hoewel Auckland naar mijn mening niet de mooiste stad van Nieuw-Zeeland is, is het wel leuk om gewoon wat rond de wandelen. Zo kun je langs het water af lopen, waar je tegelijkertijd ook een aantal leuke eettentjes kunt vinden. Het centrum zelfs is niet zo heel groot dus daar ben je nogal snel doorheen. Maar als je geen geld uit wil geven dan is dit ook leuk om te doen.

Dat was het eigenlijk wel ongeveer.  Je zou natuurlijk een dagje lekker kunnen gaan shoppen maar als backpacker denk ik niet dat je hier veel geld voor hebt, haha! Geloof me, ik spreek uit ervaring. Veel Kiwi’s zijn ook niet trots op deze stad en ik moet zeggen dat het daar ook zoveel anders is dan de rest van Nieuw-Zeeland. Een van de buschauffeurs van Stray zei tegen ons: “The best thing to do in Auckland, is leave.” Die vond ik persoonlijk wel heel grappig. Geloof me, Nieuw-Zeeland heeft nog vele mooiere plekken voor je in petto!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram