Search here...
TOP
Lijstjes Thailand Tips

5x Fijne hostels & guest houses Thailand

Fijne hostels en guest houses Thailand | Global-Treasures.com
415 Views

In dit artikel deel ik een lijstje van maar liefst 5 fijne hostels & guest houses die de moeite waard zijn als je een bezoekje gaat brengen aan Thailand. Zo weet je zeker dat je goed terecht komt en niet in vieze hostels hoeft te verblijven zoals ik wel een aantal keer heb moeten doen. Een lijst van slechte hostels in Thailand komt binnenkort online! Maar nu eerst hostels en guest houses die wél de moeite zijn!

Khun Luang hostel Chiang Mai (€11,41 p.p. per nacht)

Laten we maar meteen met het allerbeste hostel aftrappen waar ik heb verbleven tijdens mijn tijd in Thailand. Khun Luang hostel in Chiang Mai is echt een leuk en mooi hostel. Je hebt meer het idee dat je in een luxe hotel slaapt, naar mijn mening. Maar dan met meerdere mensen op een kamer. 

In het Khun Luang hostel heb je gratis ontbijt, je kunt je was laten doen en er zijn een aantal leuke spelletjes te halen die je gratis kunt doen. Je hebt een sleutel nodig om richting de kamers te kunnen, zo kan niet iedereen zomaar binnen lopen. De badkamers zijn ruim en schoon en voor de slaapkamers geldt hetzelfde. De bedden zijn super ruim waardoor je eventueel ook makkelijk met z’n tweeën in één bed kunt slapen.

Het personeel is behulpzaam en ontzettend vriendelijk en je kunt een heleboel activiteiten in het hostel boeken. Dat heb ik ook gedaan met alle activiteiten die ik heb gedaan in- en rondom en Chiang Mai. Misschien was dat niet de goedkoopste optie maar dan weet je wel dat je goede excursies hebt. Je betaald in dit hostel misschien iets meer dan gemiddeld maar ik raad hem écht aan! Het is het allemaal waard, dat beloof ik. 

Fun Dee hostel Ayutthaya (€7,50 p.p. per nacht)

Fun Dee hostel in Ayutthaya is echt een leuk hostel om te verblijven. Het is niet extreem groot of luxe, maar het personeel is ontzettend vriendelijk en je kunt er ook heerlijk eten. Wij hadden een tweepersoonskamer die niet heel ruim was maar dat was ook niet nodig. Je deelt een badkamer, die ook niet extreem luxe was maar wel schoon en dat vind ik het belangrijkste. Er is ook ruimte waar je kunt socializen, een film kunt kijken of spelletjes kunt doen. Er is gratis wifi en ontbijt zit inbegrepen. Je kunt het hostel alleen in met een sleutel, wat ik ook een groot pluspunt vind zodat niet iedereen zomaar binnen kan komen wandelen. Het is ook ontzettend mooi ingericht! 

Luk hostel Bangkok (€7,84 p.p. per nacht)

Dit is het eerste hostel waarin ik verbleef tijdens mijn tijd in Thailand en dat was meteen een goede start! Dit hostel ligt in ChinaTown en is op het begin wel even zoeken. Het is een vrij nieuw hostel maar het ziet er echt ontzettend mooi uit allemaal. Het personeel is vriendelijk, de kamers zijn ruim en je hebt ook een grote badkamer. Er wordt regelmatig live muziek gemaakt op het dakterras en dat is een leuke plek om mensen te leren kennen. Er is ook een bar en een keuken, waar je gratis ontbijt kunt scoren. ’S avonds kun je hier ook gewoon je eigen eten bereiden, mocht je dat willen. 

Dit is gewoon een leuk hostel waar je makkelijk mensen kunt leren kennen. Als ’s avonds alle winkeltjes dicht zijn vond ik het niet helemaal fijn om alleen naar het hostel te lopen. Er is bijna geen verlichting en het zijn allemaal smalle, korte straatjes waar dan geen hond meer te beleven is. Gelukkig hoef je niet extreem ver te lopen om bij de hoofdstraat te komen. 

Samui Honey Tara (€22,40 per nacht)

Op Koh Samui hebben we ongeveer een week doorgebracht omdat er vanuit dit eiland een heleboel te doen was. Tijdens onze tijd daar verbleven we in het Samui Honey Tara. Dit is geen hostel maar meer een guest house waarbij je een eigen appartementje had. 

Hoewel het personeel niet zo goed Engels kan en het niet heel gunstig gelegen is, was het toch wel de moeite waard. Voor een paar euro kun je een scooter huren om over het eiland te crossen en er is een gratis service die je naar het strand brengt. Je moet dit wel ongeveer een half uurtje van tevoren aangeven. De kamers zijn ruim en schoon, je hebt een eigen keuken, badkamer en balkon. Je krijgt iedere dag nieuwe handdoeken – zowel voor naar het zwembad, als om te douchen – en je hebt een koelkastje die iedere dag van water wordt voorzien. 

Wij waren hier in het laagseizoen dus er was niet zo heel veel te doen. Wel hebben ze een zwembad waar je gebruik van kunt maken,  een restaurant en ook in het andere resort (deze is van dezelfde eigenaar) mag je gebruikmaken van het zwembad, het restaurant en de ligbedjes voor bij het strand. Je kunt hier eventueel ook je activiteiten boeken.

Boundary hostel (€7,50 p.p. per nacht)

Het vijfde en laatste hostel uit dit lijstje met fijne hostels & guest houses in Thailand is Boundary hostel. Boundary Hostel is een leuk en gezellig hostel, maar is wel de minste van het lijstje.  In Surat Thani is sowieso niet zo heel veel te doen en er zijn ook maar weinig hostels te vinden. De meeste hostels die er zijn zitten ook al vroeg vol. Boundary hostel raad ik aan omdat het een kleine, persoonlijk hostel is waar je makkelijk mensen kunt leren kennen.

De eigenaren zijn super vriendelijk al spreken ze niet waanzinnig goed Engels. Zij willen je echt met alles helpen, dus heb je nog geen ticket geboekt voor naar een van de eilanden dan kun je dat hier nog altijd doen. Ze hebben maar één kamer voor vier personen en hoewel het niet heel luxe is, is het wel schoon. Vandaar dat ik hem toch op het lijstje erbij heb gezet. Voornamelijk voor de supervriendelijke eigenaren! 

Dat was het weer voor dit artikel waarin ik 5 fijne hostels & guest houses deelde in Thailand. Wil je meer artikelen lezen over Thailand?  Klik dan hier

Bedankt voor het lezen!

* = Deze prijzen kunnen afwijken i.v.m. de seizoenen/drukte etc.

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram