Search here...
TOP
Australië Backpacken Lijstjes Oceanië

4x slechte hostels | Oostkust Australië

4x slechte hostels Oostkust Australië | Global-Treasures.com
305 Views

Tijdens mijn reis van vijf maanden door Australië, Nieuw-Zeeland en Bali heb ik in veel verschillende hostels geslapen. Een deel daarvan waren echt top, een aantal daarvan waren verschrikkelijk slecht. In dit artikel deel ik 4 slechte hostels langs de oostkust van Australië, om jou die vieze hostels en de bijkomende frustraties te besparen. You’re welcome. Lees dus snel verder om erachter te komen welke hostels jij moet vermijden!

Base in Brisbane

Wat was dit een verschrikkelijk hostel. Het kan hebben gelegen aan de kamer waarin ik lag wat ervoor zorgde dat het nog vele malen erger was, maar ik heb nog geen een keer in zo’n erge hostel gelegen. En dan ging het niet perse over dat de bedden vies waren, dat viel namelijk wel mee. Ik sliep in een 10-persoons kamer met daarin een eigen badkamer. De verlichting bij het toilet deed het niet, de badkamer werd niet schoongemaakt (die was wel verschrikkelijk vies) en in de kamer zelf was er niet eens ruimte om je spullen neer te leggen.

Maar wat ik nog het ergste vond, is het feit dat er in de kamer geen raam zat dat open kon. Stel je eens voor: Je slaat met tien personen in een kamer, zonder dat er frisse lucht in de ruimte kan. De deuren kon je niet open zetten, in de badkamer zat geen afzuigkap die het dan nog een beetje draaglijker konden maken en je had dan wel airconditioning, alleen kreeg je uiteindelijk nog geen frisse lucht. Je snapt daarom wel dat dit hostel gewoon een nachtmerrie was.

De keuken is erg klein, weinig koelkasten om je spullen in te koelen en veel ruimte om je eten uiteindelijk op te eten is er ook niet. De Wi-Fi werkt nauwelijks en doet het alleen op de begane grond en de eerste verdieping. Hier had ik op de derde verdieping dus vrij weinig aan en je moest betalen om wel gewoon fatsoenlijke Wi-Fi te hebben. Oh en ik heb ook nog eens 10 dollar meer betaald (voor 2 nachten) dan de meeste andere hostels in de stad omdat ik dacht ik naar een fatsoenlijke hostel ging. Een ding weet ik in ieder geval zeker: hier ga ik nooit meer terug.

Nomads in Noosa

Gelukkig heb ik zelf niet in dit hostel gezeten maar een aantal van mijn vriendinnen wel. Het was er erg vies en het was echt een partyhostel. Het kan dan nog zo’n leuk of gezellig hostel zijn maar als het er vies is denk ik er nog niet aan om in dat hostel te gaan zitten. Dan betaal ik liever wat meer dan dat ik in een goor hostel zit waar er vlekken in de lakens zitten. En nee, je geeft ook niet veel geld uit aan zo’n hostel maar dan nog vind ik dat het wel gewoon schoon moet zijn.

Verder is het ongeveer een kwartiertje lopen vanuit het hostel naar het strand en alle leuke winkeltjes in Noosa Heads. En het positieve aan dit hostel is wel dat er een bar bij in zit. Zo hoef je dus niet ver te lopen om op stap te gaan want verder is er ook niet heel veel te doen in dit kleine stadje. Je kunt bijvoorbeeld wel lekker langs alle winkeltje of het strand af lopen maar dat is het dan ook wel. Meer is er gewoon niet te doen in Noosa, al is het er wel prachtig!

Nomads in Airlie Beach

Van buitenaf vind ik dat dit hostel er wel goed uit zien. Maar als je eenmaal het hostel binnenstapt is het meteen gedaan met de pret. Allereerst werden we erg onvriendelijk ontvangen. Ik dacht dat dit gewoon lag aan het vroege tijdstrip aangezien wij rond een uur of half 7 ’s ochtends aankwamen. Maar nadat we terug kwamen van onze Whitsundays trip, dit keer in de middag, was dit nog steeds hetzelfde. En ook toen ik mijn spullen wilde opbergen werd er erg onvriendelijk gedaan. Zo had je vier deuren naast elkaar en de receptionist wees naar één van de deuren. Ik wist hiermee niet welke van de vier hij bedoelde dus vroeg ik nogmaals om welke deur het ging. Toen werd hij zo ongeveer boos omdat ik het nogmaals vroeg. Alleen door het onvriendelijke personeel zou ik hier niet heen gaan.

Er is meer..

Dan nog de kamers. Ik ben een redelijk lange tijd hier verbleven omdat ik van tevoren mijn verblijf al had geboekt bij een travel agency. Zo kon ik mijn boeking dus ook niet annuleren en naar een ander hostel gaan. Maar goed, in de paar dagen dat ik daar heb geslapen is de kamer geen één keer schoongemaakt. De vloer was ontzettend vies, de badkamer werd ook niet schoongemaakt en werd alleen het toiletpapier bijgevuld. Ook was bij ons de verlichting in de badkamer kapot en ook hier werd niets aan gedaan.

Het luxe was dat het hostel wel een zwembad had. Maar ook daar werd je niet blij van. Het water was echt ontzettend vies en ook niemand zwom in het water. Wat is dan het punt van het hebben van een zwembad als je hem niet schoonmaakt? Gelukkig hadden ze in Airlie beach wel een openbare plek waar je lekker kon zwemmen. Dit hostel is echt een afrader!

Global Central in Cairns

Ook dit hostel was erg vies toen ik hier aan kwam. En ook hier ben ik een aantal dagen geweest doordat ik al van tevoren het aantal nachten had vastgelegd en geboekt. Ook hier werd de kamer niet schoongemaakt maar er zaten overal kakkerlakken. En je weet hoe die zijn: als je ze dood maakt komen er gewoon weer nieuwe uit. Zo bleven er maar kakkerlakken komen en daar wisten de medewerkers ook van. Gelukkig hebben ze wel een keer gif gespoten voor die beestjes maar ook dit hielp niet. Ik bleef er last van hebben in mijn kamer.

Daarnaast zaten er ook geen ramen in de kamer. Daardoor had ik dus geen licht of frisse lucht, ook niet echt een aanrader. Vooral als je met meerdere mensen in de kamer slaapt. Gelukkig had ik wel het grootste deel van de tijd een kamer voor mezelf omdat er volgens mij helemaal niets te doen was in dit hostel. Ik denk namelijk dat iedereen in het populaire hostel van Cairns zat, namelijk Gilligans. En dat is in ieder geval wél een aanrader!

Gelukkig heb ik ook in een heleboel super fijne hostels gezeten. Deze zal ik binnenkort ook meteen met jullie delen. Zo weten jullie, als je ooit in Australië gaat backpacken, waar je dan wél moet zijn!

Wil je meer artikelen lezen over mijn tijd in Australië? Dat kan! Hier kun je al mijn tips terugvinden en hier alle persoonlijke verhalen die ik over mijn backpack trip schreef.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram