Search here...
TOP
Lijstjes Nieuw-Zeeland Oceanië Tips

4x slechte hostels | Nieuw-Zeeland

Slechte hostels - Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com
513 Views

In dit artikel deel ik een lijstje van slechte hostels in Nieuw-Zeeland die je maar beter kunt vermijden. I learned it the hard way, en dat wil ik jou besparen. Doe jezelf daarom alsjeblieft een plezier en sla deze hostels over. Er zijn namelijk zoveel betere hostels in Nieuw-Zeeland. Weten welke dat zijn? Daarover komt binnenkort een artikel online!

Nomads in Auckland

Nomads is een van de goedkoopste hostels die je kunt vinden in zowel Nieuw-Zeeland als Australië. En dat betekent dus ook, dat je niet heel veel kunt verwachten. Alleen wist ik dat toen nog niet. Nomads was namelijk het eerste hostel waarin ik verbleef tijdens mijn tijd in Nieuw-Zeeland en dit hostel hoort zeker thuis op mijn lijstje van slechte hostels in Nieuw-Zeeland.

Ik sliep met ongeveer tien mensen in een kamer. De kamer had geen raam waardoor er geen frisse lucht naar binnen kon en de kamer was ook nog eens veel te klein. Je kon bijna niet de kamer doorlopen zonder je nek te breken over alle tassen. Ik had vieze lakens en wilde hier eerlijk gezegd zo snel mogelijk weg. Gelukkig was het ook maar voor één nacht.

Het was een unisex badkamer, waar ik niets op tegen heb, maar ook dit was voor mij de eerste keer. En ik had dat nog niet eens gezien dat dat het geval was. Totdat ik bijna tegen een jongen opliep in de badkamer. Ja, dat was best ongemakkelijk. Ik dacht namelijk dat ik de verkeerde badkamer was ingelopen.

De keuken in het Nomads is ook veel te klein. Daarnaast heb je niet genoeg borden, bestek en dergelijke, dus moet je echt gaan improviseren. En er is ook nog veel te weinig ruimte in de keuken om met veel mensen te koken of om überhaupt daar te kunnen eten. Voor het eerste hostel was dit voor mij echt een tegenvaller.

Base in Wanaka

We verbleven een aantal dagen in het kleine Wanaka en daarbij verbleven we dus ook een aantal dagen in het Base hostel. Helaas was dit helemaal geen fijn hostel. De kamers waren niet erg schoon en we hadden een kamer zonder raam. Daarnaast was het een redelijk groot hostel maar de keuken was véél te klein voor het aantal gasten. Je was eigenlijk verplicht om eten te gaan halen omdat er te weinig plek was om te koken of te zitten. Ik denk dat je met maximaal 10 mensen kon zitten. Daar hadden ze niet helemaal goed over nagedacht. Want je mocht bijvoorbeeld ook je eten niet ergens anders opeten in het hostel. Waar moet je dan eten?

Verder waren de medewerkers ook allesbehalve aardig en niet heel snel. We hebben bij het uitchecken denk ik wel een half uur in de rij gestaan. En dat is niet zo handig wanneer je haast hebt. Zeker geen aanrader. Als je in Wanaka bent en je wil in een hostel verblijven, dan raad ik je aan om naar YHA te gaan!

Nomads in Wellington

Voor Nomads in Wellington geldt eigenlijk precies hetzelfde als voor Nomads in Auckland. Kleine kamers, unisex badkamers, een te kleine keuken voor zo’n groot hostel en te weinig zitruimte. Gelukkig bleven we hier maar heel kort omdat aan het eind van de middag aankwamen, toen meteen wat gingen eten, daarna meteen op stap gingen en de volgende ochtend moesten we weer om zes uur vertrekken. Dat was in dit geval wel een voordeel.

Southern laughter backpackers in Queenstown

Southern Laughter backpackers in Queenstown ligt redelijk dicht bij het centrum. Je hoeft eigenlijk maar vijf minuutjes te lopen voordat je in het echte centrum van Queenstown bent. Het hostel zelf is alleen wat aan de oude kant en is toe aan wat reparaties en upgrades. De kamers zien er ouderwets uit, de bedden kraken en één van de badkamerdeuren kon niet op slot. De keuken was ook wat vies dus daar kookte ik liever niet. Ik had ook niet het idee dat er heel vaak schoongemaakt werd. En ook hier verbleef ik een paar dagen omdat ik dit al van tevoren had geboekt. Omboeken ging dus niet meer waardoor ik verplicht was hier te blijven.

Het personeel zag je eigenlijk nooit. Wat wel een groot pluspunt was was dat ze een hottub hadden. Dit hadden ze buiten en hier moesten we verplicht al om 9 uur ’s avonds uit. Dat vond ik heel apart als ik eerlijk ben.

Zoals ik al zei was dit hostel echt aan vernieuwing toe omdat het echt aan de oude kant is. En als iets oud is, vind ik het meteen wat vies. Hier zou ik in ieder geval zeker niet nog een keer verblijven als ik in Queenstown zou zijn. Geen aanrader.

Dit was mijn lijstje van slechte hostels in Nieuw-Zeeland. Ik hoop dat je hier iets aan hebt gehad. Als je dus in Nieuw-Zeeland bent, probeer hostels als Base en Nomads te vermijden!

Meer tips lezen voor tijdens een bezoekje aan Nieuw-Zeeland? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram