Search here...
TOP
Lijstjes Vietnam

4x slechte hostels in Vietnam

Slechte hostels Vietnam | Global-Treasures.com
583 Views

Na meer dan een maand te hebben doorgebracht in Vietnam, heb ik de nodige tijd doorgebracht in een heel aantal verschillende hostels. De ene beter en leuker dan de ander. In dit artikel deel ik een lijstje van slechte hostels in Vietnam die niet aan te raden zijn. I learned it the hard way en wil je daarom de moeite besparen door deze hostels alvast voor je op een rijtje te zetten. Lees snel verder welke hostels ik absoluut afraad!

1

Vitamin Smiles

Het eerste hostel waar ik verbleef na aankomst in Vietnam, was Vitamin Smiles. Helaas kwam ik pas later op de avond aan waardoor ik geen puf meer had om van hostel te wisselen, maar het liefst deed ik dat wel. De kamer had geen kluisjes voor je waardevolle spullen en het raam ging niet open waardoor het één muf hok was. Het leek net of er plastic in het matras zat want als iemand in de kamer zich omdraaide maakte dat ontzettend veel herrie. Verder lagen de bedden erg hard en was de badkamer zo ontzettend vies dat ik de volgende ochtend ben opgestaan, mijn spullen heb gepakt en ben vertrokken. Geloof me, ik ben heel wat gewend als het aankomt op vieze hostels maar dit ging echt te ver.

Dit hostel boekte ik door de vele positieve reacties maar ik snap echt niet waar die vandaan kwamen. Het was wel een beetje een partyhostel dus ik denk dat iedereen gewoon zo dronken was dat ze niet hebben gezien hoe vies het hostel daadwerkelijk was. Het kan namelijk niet anders. Geen aanrader, boek dit hostel daarom dus ook alsjeblieft niet. En anders: wees gewaarschuwd.

2

Hanoi Buffalo hostel

Voor mensen die al in Vietnam zijn geweest is het misschien een tikkeltje schokkend dat Hanoi Buffalo hostel in mijn lijstje staat van hostels die niet aan te raden zijn in Vietnam. Daar heb ik een aantal redenen voor. Zo zijn de kamers niet heel schoon, lig je met veel mensen op een kamer en in die kamer hebben ze niet eens een raam. Of nouja, er zat wel een raam in maar die kon niet open. Moet je nagaan wat voor geur er in die kamer hing..

Verder was het allemaal aan vernieuwing toe. De reling van de trap liet los, het was niet toegestaan om te zwemmen en iedereen kon gewoon in en uit lopen. Daarnaast zat dit hostel in het oude gedeelte van Hanoi, aan een drukke straat. Daardoor had je veel last van geluidsoverlast.

Ik moet wel toegeven dat het een heel gezellig hostel was en dat het personeel ontzettend zijn best deed op het naar je zin te maken. Zo ging mijn kluisje bijvoorbeeld niet meer open en dat werd meteen opgelost. Ze hielpen ook graag met het boeken van activiteiten en was het heel persoonlijk. Dit hostel was dus absoluut niet door en door slecht maar toch viel het voor mij wat tegen. Vandaar dat hij toch op dit lijstje staat.

3

Ha Long Aroma hostel

Dit hostel staat om een aantal verschillende redenen op mijn lijstje van slechte hostels in Vietnam. Ha Long Aroma ligt ontzettend ver van de restaurantjes en de “bewoonde” wereld af. Er is echt he-le-maal niets te doen in de wijk waar Aroma zit gevestigd, alle gebouwen staan leeg. Om het hostel heen wordt van alles gebouwd waardoor je al vanaf ’s ochtends vroeg ontzettend veel last hebt van de herrie.

Daarnaast spreken de medewerkers slecht Engels en waren ze met allerlei andere dingen bezig, zoals hun telefoon. Allesbehalve vriendelijk personeel. Ik had wat vragen maar de vrouw van de receptie waas met hele andere dingen bezig. Vervolgens kwamen er andere klanten binnen, die ze ook nog eerst ging helpen. Dat terwijl de medewerkster goed wist dat ik stond te wachten. Absoluut geen aanrader.

4

Amy 2 hostel Hue

Om eerlijk te zijn was dit hostel zo slecht nog niet. Hoewel de kamers niet heel groot zijn en de deur van de badkamer niet zo goed dicht gaat, ziet het er verder gewoon prima uit. Schoon, comfortabele bedden, grote kluisjes voor al je spullen en veel keus qua ontbijt. Taxi’s, bussen en activiteiten zijn makkelijk vanuit het hostel te regelen.

De locatie is ook wel gewoon prima maar voordat je aan de hoofdweg uitkomt, moet je wel eerst door een steegje waar ik me niet 100% veilig voelde. Daarnaast waren de medewerkers van het hostel ook helemaal niet zo aardig. Geen van hen had naar mijn idee veel zin om te werken, waardoor je bij alles ontzettend lang moet wachten. Ze waren namelijk een stuk drukker bezig op hun telefoon. Een van de medewerkers filmde mij zelfs toen ze aan het facetimen was, wat ik ontzettend raar vind om dit zonder toestemming te doen. Zoals ik al zei is dit hostel dus zo slecht nog niet, maar zijn het vooral de medewerkers die ervoor zorgen dat dit hostel op mijn lijstje van slechte hostels in Vietnam staat.

4x slechte hostels Vietnam

Dat was mijn lijstje van slechte hostels in Vietnam. I know, sommige hostels uit dit lijstje zijn niet perse slecht hostels omdat het er vies is, maar puur om mijn ervaringen met het personeel. Het kan natuurlijk zijn dat jij dit heel anders hebt ervaren. Maar toch wil ik jullie daarvan wel op de hoogte brengen zodat je een beetje weet wat je kunt verwachten. Ik raad je dan ook aan om niet in deze hostels te verblijven, aangezien er een heleboel hostels zijn die veel beter zijn en waar je net zo veel of minder voor betaald. Van die hostels heb ik namelijk ook een lijstje gemaakt, welke je hier kunt vinden.

Meer artikelen lezen over Vietnam? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram