Search here...
TOP
Azië Lijstjes Thailand Tips

4x Slechte hostels & guest houses Thailand

4x slechte hostels & guest houses Thailand | Global-Treasures.com
528 Views

In dit artikel leek het me leuk om een aantal slechte hostels en guest houses in Thailand met jullie te delen. Zo weten jullie welke plekken jullie beter kunnen overslaan. Zo wil ik jullie drama en frustraties besparen. Natuurlijk zijn er veel meer slechte hostels (dat kan haast niet anders) in Thailand. Ik heb hier maar een paar weken doorgebracht, dus natuurlijk heb ik niet in heel veel hostels geslapen. Maar goed, laten we nu kijken naar de 4 slechte hostels en guest houses waarin ik wél heb geslapen!

4

Banchan hostel 

Om eerlijk te zijn weet ik niet of dat dit echt een slecht hostel is. De reden dat Banchan op mijn lijstje staat, is omdat we dit hostel hadden geboekt via Hostelworld, maar er geen plek bleek te zijn. Ik weet niet of ze weigerden

 om het hostel van de website af te halen waardoor mensen het bleven boeken, of dat ze het niet voor elkaar kregen om het hostel van de website af te halen. Ik weet alleen dat meer mensen het hostel hadden geboekt dan dat ze daadwerkelijk kwijt konden. 

De medewerkers spraken namelijk slecht engels en konden niet goed uitgelegd krijgen waarom we geen slaapplek hadden. Daarom moest de eigenaar komen (wat ongeveer 20 minuten duurde) en die vertelde ons dat er een festival in de stad was waardoor alles vol zat. Heel leuk en aardig allemaal, maar wij hadden dus geen slaapplek voor vannacht en het was al laat. Daardoor konden we ook niet zomaar naar een ander(e) dorp of stad gaan. Dat snapte de eigenaar wel, máár hij zou dan wel een ander hostel voor ons regelen waar nog wel plek was. Dat was dan wel weer heel aardig van de beste man, maar waar we toen uitkwamen.. 

3

Movadokthai

Vervolgens werden we in dit hostel gedropt door de eigenaar van het Banchan hostel. Hoewel het er van tevoren wel redelijk prima uit zag, kwamen we er al vrij snel achter dat dat toch niet helemaal het geval was. De bedden in het hostel waren erg vies. Moest je naar het toilet, dan was de badkamer buiten en ook deze waren gewoonweg ontzettend vies. Ze werden te weinig schoongemaakt en er zaten een heleboel insecten. Iets waar ikzelf niet zo op zat te wachten. De stoeltjes die buiten stonden die waren erg onstabiel en ze hadden er ook maar een paar (een stuk of vier) waardoor niet alle gasten konden zitten.

Daarnaast was er in en rondom Movadokthai vrij weinig te doen. En om niet te vergeten zaten de medewerkers buiten van alles en nog wat te roken. Nee, ik voelde me niet op m’n gemak in dit hostel. Ik ben blij dat we hier ‘s avonds laat aan kwamen en ‘s ochtends vroeg alweer vertrokken want ik had hier niet langer willen blijven. Maar omdat er een festival in de stad was, was dit onze enige optie. En ohja, dan heb ik het nog niet gehad over de snurkende roomies. Maar goed, daar kan dit hostel natuurlijk niets aan doen. 

Verder was het meeste personeel overigens wel aardig maar het was gewoon allemaal zo ontzettend vies dat ik dit hostel absoluut niet zou aanraden. 

2

Samui Honey Tara villa Residance 

Ik heb ongeveer anderhalve week doorgebracht op Koh Samui en ik moet zeggen dat dit eiland me ontzettend goed is bevallen. 

Lees ook: 6x wat te doen op Koh Samui.

We verbleven in de Samui Honey Tara villa Residance. En op zich mochten we niet klagen als we kijken naar hoe alles er hier uitzag. De kamers waren schoon en ruim, we kregen iedere dag vers water in onze koelkast en op zich hadden we alles wat we nodig hadden. Maar toch staat dit verblijf op mijn lijstje van slechte hostels & guest houses in Thailand. Daar heb ik een aantal redenen voor. De eerste reden was dat het personeel niet erg aardig was en de medewerkers van het verblijf spraken slecht Engels. Daardoor kon je niet goed duidelijk maken wat je moest hebben en konden zij eventuele vragen niet goed beantwoorden. De eigenaar kwam één van de dagen ook toevallig langs, welke wel goed Engels sprak, en hij was erg vriendelijk. Hij vertelde ons een heleboel over de huisjes en dergelijke. 

Het restaurant

Bij Samui Honey Tara hadden ze een restaurant, waarop we dit verblijf ook uit hadden gekozen. Bij aankomst bleek deze gesloten te zijn en dit stond nergens vermeld. Er verbleven hier namelijk niet genoeg gasten en daarom hadden ze besloten om het restaurant te sluiten. Nu is dat natuurlijk geen super groot probleem, maar de goede restaurants waren erg ver lopen. En daar heb je niet altijd zin in. Zo wilden we bijvoorbeeld lunchen, maar moesten we erg ver lopen. En dat is niet ideaal op het heetste moment van de dag. Ook het strand, bezienswaardigheden en mede-backpackers waren niet in de buurt te vinden. Het goede nieuws was wel dat je een scooter kunt huren om zo het eiland te bekijken, maar voor iemand die niet vertrouwd is met scooter rijden kan dit een probleem zijn. 

De omgeving

Vanuit Tara Villa was het wel mogelijk om naar het strand gebracht te worden. Je werd dan door een medewerker met de auto naar het strand gebracht, wat op zich een leuk idee is. Je moest alleen al drie kwartier tot een uur van tevoren aangeven dat je naar het strand wilde. Soms moest je zelfs nog langer wachten dan dat. Je kon ook niet al een dag van tevoren aangeven dat je de volgende dag om een bepaalde tijd naar het strand gebracht wilde worden.

Daarnaast kon dat alleen binnen bepaalde tijden en tussen de middag was het ook niet mogelijk omdat degene die hier verantwoordelijk voor was middagpauze had. Natuurlijk snap ik dat allemaal, maar zo kun je eigenlijk geen kant op. Ze gaven namelijk nadrukkelijk aan dat het niet te voet te doen was. Je bent volledig van hen afhankelijk. Daarnaast dachten wij ook dat dit naar een toeristisch strand zou leiden, maar dat was absoluut niet het geval. We werden naar de Samui Honey cottages gebracht, welke dus wel aan het strand gelegen zijn. Hier was ook helemaal niets te doen en dat was zonde. Wij waren namelijk wel toe aan wat sociaal contact. Dit alles was ver te zoeken vanuit hier. 

1

Samui Honey cottages beach

Zoals ik al zei werden we vanuit Samui Honey Tara villa Residance naar de Samui Honey cottages gebracht. Het is waarschijnlijk geen verrassing als ik zeg dat deze guest houses van dezelfde eigenaar zijn. Dat is denk ik ook de voornaamste reden waarom je naar dit afgelegen strand werd gebracht. Naast de cottages lag namelijk een restaurant, ook van dezelfde eigenaar. Het leuke was wel dat je de hele dag gebruik mocht maken van het zwembad en de ligbedjes.

Het minder leuke gedeelte zijn de medewerkers. Deze zaten je namelijk de hele tijd aan te kijken, waren ontzettend onvriendelijk en het eten was ook nog eens erg duur. Je werd hier ongeveer het restaurant uit gekeken. Daarnaast moest je erg lang op alles wachten. En nu vind ik dat normaal gesproken helemaal geen probleem. Ik bedoel: je bent op vakantie, je hebt verder niets te doen en je doet alles lekker rustig aan. Maar als je vervolgens ziet dat de medewerkers alleen maar met elkaar en hun telefoons bezig zijn, dan stoort me dat toch wel. 

4x slechte hostels & guest houses Thailand | Global-Treasures.com
De cottages

Hoe de cottages er van binnen uitzien en of het schoon is en dergelijke durf ik niet te zeggen. Omdat wij hier niet in hebben verbleven durf ik hier ook geen oordeel over te vellen. Maar als ik kijk naar alle andere factoren die ik hierboven heb opgenoemd, zou ik gewoonweg niet aanraden om hier te verblijven. Ik denk dat er genoeg andere, leukere hostels en guest houses zijn. En ja, misschien betaal je dan wel iets meer maar dan kun je wel wat meer genieten van het eiland. Want mooi is hij zeker!

Dat was het alweer voor het artikel van vandaag, waarin ik 4 slechte hostels en guest houses met je deel in Thailand. Heb jij nog meer slechte ervaringen met verschillende hostels in Thailand? Laat het ons dan zeker even weten in de comments. Want natuurlijk heb ik lang niet alle hostels kunnen testen. 

Wil je nou graag meer artikelen over Thailand lezen zoals deze? Klik dan hier. Wil je wat algemene tips of reisverhalen lezen? Klik dan hier of hier

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram