Search here...
TOP
Azië Bali Indonesië Lijstjes Tips

4x slechte hostels en Guest houses | Bali

Slechte hostels en Guesthouses Bali, Indonesië | Global-Treasures.com
655 Views

I said it before, and I will say it again: Ik ben een paar maanden naar het buitenland geweest. Ja, ik weet het, je kunt er niet omheen op mijn website dus waarschijnlijk wist je dat al. Maar goed, ik heb dus onder anderen een maand lang door Bali gereisd en daar heb ik in een heel aantal hostels geslapen. Een paar top hostels, zoals ik jullie hier vertelde, maar ook een paar minder goede hostels. En dat is dan nog zacht uitgedrukt.. In het artikel van vandaag deel ik vier slechte hostels en guest houses in Bali! Ofwel: Vermijd deze. You’re welcome.

1

The Escape hostel Canggu

Canggu is echt een super leuke stad maar helaas zaten wij in een mind leuk hostel. The Escape Hostel ligt nog redelijk ver van het echte centrum af. Daarnaast slaap je met ongeveer 25 mensen in een kamer, wat voor mij normaal gesproken geen probleem is. Maar wij hadden niet eens een raam in onze kamer! En als je met 25 mensen op een kamer slaapt, dan heb je echt wel wat frisse lucht nodig.

Buiten dat was het ook een erg vies hostel. De kamers werden bijna niet schoongemaakt en ze kwamen alleen met een luchtverfrisser rond in de kamer. Dit deden ze vroeg in de ochtend waardoor je door de stank van dat ding wakker werd. Ook de badkamers waren echt vies maar dat vind ik niet zo gek. Ze hadden namelijk iets van 3 kamers met 25 personen en alle kamers kwamen uit in dezelfde badkamer, zowel jongens als meisjes. Dat betekent dat er 75 personen in één en dezelfde badkamer zaten. En geloof me, dat is geen aanrader.

2

Pillow Inn hostel Ubud

Ook Ubud is een onwijs mooie plek maar helaas hadden wij alweer een verkeerde keus gemaakt als het aankomt op hostels. Wij verbleven namelijk in Pillow Inn. Dit was ongeveer vijf minuten lopen naar de winkelstraat dus dit viel op zich wel mee. Ze hadden een mooi zwembad en ook de kamers waren wel mooi, maar daar is het ook wel mee gezegd.

In de lakens zaten namelijk echt super veel vieze vlekken en alleen al daarom wilde ik het liefst vertrekken. Maar dat kon natuurlijk niet zomaar aangezien we wel al hadden betaald. Daarom besloten we naar de receptie te lopen en kregen we nieuwe lakens, deze waren gelukkig wel schoon. Maar toen ik in bed lag kroop er in een keer een kakkerlak in mijn “hokje” en als ik er weer aan denk word ik weer helemaal kriebelig ervan! Want zoals je misschien wel weet komen er, wanneer je een kakkerlak dood maakt, allemaal nieuwe kakkerlakken uit.

En dat was nog niet alles..

De badkamers waren wel redelijk schoon maar bij de toiletten kreeg je de deur nog bijna niet open. Die draaide namelijk naar binnen dus je moest jezelf helemaal in een hoekje wringen om de deur open te krijgen. Daar hadden ze volgens mij niet heel goed over nagedacht.

Vanuit het hostel kon je een ticket kopen waarbij je met de boot naar Gili Trawangan werd gebracht. Ook dit raad ik je zeker af want ik ben van mijn leven nog nooit zo bang geweest. We zaten in een boot die er niet bepaald stevig uit zag en daarnaast ben ik ook nog nooit van mijn leven zo misselijk geweest. Er zat ook nog eens een lek in de boot waardoor mijn voeten helemaal nat waren. Wij zaten namelijk achterin de boot dus al het water liep die kant op. En een van de medewerkers zat met een plastic bekertje (?!) het water er aan de achterkant uit te scheppen. Plus de golven waren super hoog dus ik was echt oprecht heel erg bang dat we zouden kantelen. Alles aan dit hostel is dus gewoon een afrader en daarom was dit zeer zeker één van de slechte hostels op Bali.

3

Si Pitung op Gili Air

Si Pitung op Gili Air was echt een super mooie Guest House. Daar was niets op aan te merken. We hadden een eigen huisje met een buitendouche. Het was niet erg groot maar gewoon wel heel erg mooi. Maar de reden dat Si Pitung eigenlijk op mijn lijstje is komen te staan, is door de medewerkers. Die waren namelijk zo ontzettend onaardig.

Een meisje uit een andere kamer wilde gaan douchen maar het bleek dat zij geen warm water had. Dit kwam zij zeggen bij de receptie en die zeiden dat ze er iets aan zouden doen. Toen ze weg liep, begonnen ze haar gewoon achter haar rug om uit te lachen! Dat vind ik echt niet kunnen. En daarnaast stuurden ze ook niet eens iemand haar kant op om het warm water te regelen. Dit deden ze pas nadat ze een tweede keer naar de receptie kwamen en nadat ze haar dus ook voor een tweede keer achter haar rug hadden uitgelachen.

Toen die vriendin met wie ik was, en ik aan het zwembad gingen liggen, keken ze ons ook de hele tijd aan. Dat was natuurlijk super ongemakkelijk, dat begrijp je wel. Maar toen ik naar binnen liep om een bus Pringles voor ons te halen, werd ik raar aangekeken. Zo van “ben jij niet al dik genoeg?” En ook dit gebeurde niet één maar zelfs twéé keer. Hoe mooi het hier ook was, ik ga hier nóóit meer terug.

4

Delali Guest house in Uluwatu

Na een lange dag door veel vertragingen, kwamen we om vier uur ’s nachts dan eindelijk aan in ons hostel in Uluwatu. Wat super fijn was, was dat ze wel op ons wachtte om ons de sleutel te geven van onze kamer. Dat was zeker een pluspunt! Maar helaas was de kamer niet zo heel spetterend.

Ook al was het vier uur ’s nachts, ik wilde wel even bij aankomst controleren of alles netjes was. Helaas viel dit een beetje tegen. We hadden wederom vlekken in onze lakens waardoor ik maar besloot om in mijn lakenzak te slapen. Verder was alles gewoon wat vies. Op de lampenkappen zaten vieze vlekken en in de badkamer hadden we een heleboel mieren zitten. We spoelden één keer het toilet door en deze heeft de rest van de nacht gelekt. Meteen toen dit gebeurde heb ik een appje gestuurd naar een medewerker van Delali Guest house maar hier hebben zij niet op gereageerd. Dit gebeurde pas de volgende dag, aan het eind van de dag.

Máár..

Nu moet ik wel zeggen dat dit laatste hostel niet zo verschrikkelijk was als de andere drie die ik hierboven heb genoemd. Maar ik verwacht echt niet veel van een hostel. Ik hoef echt geen zwembad of andere luxe dingen, zolang het maar schoon is. En ik denk dat je daar zo makkelijk blije klanten mee kan krijgen. Het is gewoon zo jammer als je op deze manier slechte reviews krijgt. Dit is een van de makkelijkste dingen! Vandaar dat deze er uiteindelijk toch bij is komen staan op mijn lijstje van 4 slechte hostels in Bali.

Ga je nou een keer naar Bali, dan weet je in ieder geval dat je bij deze slechte hostels en guest houses niet hoeft te zijn! Ik hoop dat je hier iets aan hebt gehad.

Wil je graag meer van dit soort artikelen lezen over Bali? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram