Search here...
TOP
Backpacken Lijstjes Tips

5x Leuke bestemmingen voor je eerste soloreis

5x leuke bestemmingen voor je solo-reis | Global-Treasures.com
2016 Views

Wanneer je voor het eerst op soloreis gaat is het moeilijk om te beslissen waar je het beste heen kunt gaan. Want is Azië wel zo veilig? Of is Zuid-Amerika niet te duur? En is Oceanië wel leuk genoeg? In dit artikel leek het me daarom leuk om een overzicht te maken met landen waarnaar je makkelijk alleen op vakantie kunt gaan. Vooral als het je eerste keer is dat je alleen gaat. In deze landen zal je makkelijk leuke mensen leren kennen die je de mooiste plekken kunnen laten zien! 

5

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is echt een prachtige plek en ook één van de leukste plekken om naartoe te gaan op je eerste soloreis. Er is ontzettend veel te doen en te zien en je zult je geen moment vervelen. De locale mensen zijn ontzettend vriendelijk. Overal zijn wel mede-backpackers te vinden en je hoeft alleen maar Engels te kunnen spreken. 

Als ik nu terugkijk op al mijn reizen die ik ooit gemaakt heb, soloreis of niet, dan staat Nieuw-Zeeland toch wel bovenaan op mijn lijstje met favorieten. Het enige puntje waar je wellicht rekening mee moet houden is het feit dat het geen goedkoop land is. Qua eten en drinken ligt het wel ongeveer op één met Nederland. Hostels en activiteiten daarentegen zijn aan de dure kant. 

Nieuw-Zeeland is naar mijn mening geen land waar je echt op je geld moet letten. Er zijn ontzettend veel gave dingen te doen maar die kosten natuurlijk wel geld. Als je niet zoveel te besteden hebt dan zou ik zeggen: spaar eerst door voordat je besluit naar Nieuw-Zeeland te gaan. Want het zou zonde zijn als je leuke activiteiten zou moeten overslaan omdat je niet genoeg geld hebt. Al heb je dan wel een reden om over een paar jaar terug te komen.. 

4

Australië

Op heel veel punten is Australië te vergelijken met Nieuw-Zeeland. Het is een duur land, je hoeft buiten Engels geen andere talen te kennen en er zijn ontzettend veel gave dingen te doen en te zien. Australië is ook een echt backpackers land. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je geen leuke mensen gaat ontmoeten of dat je veel alleen bent. 

Australië is ook een goed land om te beginnen met backpacken, omdat je niet meteen een cultuurshock krijgt net als wanneer je bijvoorbeeld een land in Azië uitkiest. Ik vond het veel weg hebben van ons vertrouwde Nederland (alleen dan een héél stuk groter) en misschien dat ik me er daarom zo thuis voelde.

Net als Nieuw-Zeeland is Australië wel een land waar je goed de tijd voor moet nemen. Twee weken is écht te kort en het zou zonde zijn als je niet de tijd kunt nemen om dit prachtige land te ontdekken. Zelf deed ik de oostkust in ongeveer twee maanden maar ik had makkelijk langer kunnen blijven. Zelfs ík had het idee dat ik nog niet alles heb kunnen zien. Dat gevoel had ik wel in Nieuw-Zeeland na anderhalve maand. Maar goed, Australië is een absolute aanrader om mee te beginnen als je besluit alleen te gaan reizen! 

3

Vietnam

Vind je Oceanië je wat en wil je cultuur snuiven in Azië? Dan is Vietnam een absolute aanrader. Het mooie van dit land is dat er ook weer veel te doen en te zien is, de locals zijn ontzettend aardig en het is een land dat niet super toeristisch is. In de tijd dat ik in Vietnam was heb ik super veel geleerd omdat de locale mensen ook graag met je in contact komen. De taal is hier soms wel een dingetje omdat lang niet iedereen Engels spreekt. Verder is het een super goedkoop land dus als je niet veel te besteden hebt dan zou ik Vietnam absoluut aanraden. Landen als Indonesië (Bali in mijn geval) of Thailand zijn dan toch weer wat prijziger. Al valt daar ook niets van de prijzen te zeggen. 

Nu denk je misschien: Is Vietnam wel veilig? Ik heb me in Azië nog nooit zo veilig gevoeld als in Vietnam. Je kunt makkelijk in je eentje reizen als je dat zou willen. Maar nu is dat eigenlijk niet heel vaak het geval omdat je snel genoeg andere backpackers leert kennen. Als dat iets is waar je je zorgen om maakt, dan zit je op alle plekken in de lijstje goed want er zijn overal meer dan genoeg andere soloreizigers te vinden. Niet druk om maken dus! 

2

Bali

Wil je wat minder groot beginnen tijdens je eerste soloreis, dan is Bali vast en zeker een goed begin. Al in twee weken kun je een heleboel van het prachtige Bali zien dus dit is een goed startpunt. Er zijn veel andere backpackers, maar wel minder dan op de andere plekken op dit lijstje. Maar dat maakt Bali absoluut niet minder leuk!

Het eiland is ook niet heel duur dus dat is ook een groot pluspunt voor als je niet zoveel te besteden hebt. Al kun je het natuurlijk net zo duur maken als dat je zelf wilt. Ik verbleef in hostels maar je kunt het ook grootster aanpakken door luxere huisjes te boeken. Ook daar ben je helemaal vrij in! Al raad ik je wel aan om, als je aan het “backpack leven” wilt wennen, je het gewoon bij hostels houdt. Dan ervaar je plekken namelijk op een hele andere manier! 

Er is zo veel te doen en te zien op Bali. Je zult je dan ook echt niet gaan vervelen. Zelf was ik hier vier weken maar bleef ik niet alleen op Bali. De Gili eilanden en Nusa Lembongan en Nusa Ceningan deed ik er ook bij. Ook absolute aanraders! Maar hier zullen binnenkort meer artikelen over online komen. 

1

Thailand 

Het laatste land op dit lijstje van plekken die ik aanraad voor je eerste soloreis, is Thailand. Je hebt er waarschijnlijk al een heleboel goede (en slechte) dingen over gehoord maar Thailand is ook een goede plek voor je eerste backpackreis. Ik zeg er wel eerlijk bij dat de andere landen op dit lijstje beter zijn om mee te beginnen. Vooral omdat de meeste mensen aankomen in Bangkok en persoonlijk vond ik dit geen leuke stad. Veel te druk en ik vond het ook niet echt een mooie stad. Ga je daarom alleen backpacken en is Thailand je eerste land? Laat je dan niet afschrikken door Bangkok en reis zo snel mogelijk door naar andere plekken. Het is dan veel fijner om, als je wat meer aan het backpacken gewend bent, terug te komen in Bangkok en dan de stad te ontdekken.

Verder is Thailand niet zo’n heel duur land maar heeft veel mogelijkheden. Dit is een goed startpunt omdat je er alle kanten mee op kunt: Lekker tot rust komen op witte zandstranden, shoppen in de drukke steden, hiken naar watervallen of zwemmen in het helderblauwe zeewater. Wel liggen veel plekken wat verder van elkaar vandaan dus je zit vaak langere afstanden in de bus of trein. Zelf was ik vier weken lang in Thailand maar het liefst was ik langer gebleven. Veel mooie plekken heb ik nu over moet slaan maar ook hier ga ik echt nog wel een keertje naar terug! 

Dat was ‘ie weer

Dat was het alweer voor dit lijstje met aanraders voor je eerste soloreis. Heb je nu iets aan dit artikel gehad? Laat het me dan zeker even weten in de comments.

Maar Britt, zijn dat niet alle landen waar je tot nu toe alleen naartoe bent geweest? Klopt, maar dat komt omdat dit gewoon ontzettend mooie landen zijn. En ik weet maar al te goed dat het eng is om alleen te gaan reizen. Dan wil je wel zeker weten dat je goed zit. Van wie kun je dat beter aannemen dan van iemand die in al deze landen is geweest? En natuurlijk zijn dit ook lang niet alle landen die aan te raden zijn voor je eerste soloreis (dat zijn er veel meer) maar dit zijn de plekken die makkelijk te bereizen zijn en die goed te doen zijn voor een beginnend backpacker. In deze landen heb ik me dan ook geen moment onveilig gevoeld! 

Meer artikelen lezen zoals deze? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen! 

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram