Search here...
TOP
Australië Lijstjes Oceanië Tips

4x fijne hostels | Oostkust Australië

4x fijne hostels oostkust Australië | Global-Treasures.com
576 Views

Ongeveer twee maanden heb ik langs de oostkust van Australië gereisd en daar heb ik mijn nachten in veel verschillende hostels doorgebracht. Natuurlijk was het ene hostel beter dan de andere, en daarom deel ik in dit artikel 4 fijne hostels langs de oostkust van Australië! Zo weet je meteen welke hostels de moeite waard zijn en hoef je daar niet op eigen houtje achter te komen. Zo schreef ik ook een artikel over hostels langs de oostkust die je maar beter over kunt slaan, welke je hier kunt vinden. Maar nu eerst door naar vier fijne hostels langs de oostkust van Australië!

1

Bounce in Sydney

Het Bounce hostel is Sydney is een van de duurdere hostels waar ik in ben verbleven tijdens mijn reis. En ik moet zeggen dat je dat ook zeker wel merkte. In mijn eerdere blogpost deelde ik drie fijne hostels in Sydney en in dat lijstje kun je ook het Bounce Hostel vinden. Blijf je voor een wat langere tijd in Sydney, ben je op zoek naar fijne hostels en heb je dat bericht nog niet gelezen? Klik dan hier.

Zoals ik in dat artikel ook al zei, krijg je echt waar voor je geld. Je krijgt grote kluisjes waar je hele backpack in past, je hebt een luxe keuken, veel computers waar je gratis gebruik van mag maken en ze hebben zelfs een rooftop lounge/bar! Ook werden er vanuit dat hostel een heleboel activiteiten georganiseerd. Je kreeg zelfs gratis oordopjes als je last hebt van snurkende buren. De kamers zijn lekker ruim en schoon, net als de douches. Vriendelijk personeel en je komt het hostel, je kamer of de badkamer ook niet in als je geen kamerpasje hebt. Zo kan niet zomaar iedereen je kamer in. In het artikel: 3x fijne hostels in Sydney ga ik iets dieper in op de voor- en nadelen van dit hostel. Lees die dus zeker even als je interesse hebt in het Bounce hostels in Sydney!

2

Bunk in Surfers Paradise

Ook Bunk in Surfers Paradise was echt een super fijn hostel! Wij sliepen op een kamer met acht personen. Ieder heeft echt zijn eigen “bunk” waardoor je andere mensen ook niet echt kan zien. Je bent echt helemaal afgeschermd van je kamergenoten en dat is wel net zo fijn. In hostels heb je normaal gesproken namelijk helemaal geen privacy dus daarom kon ik dit hostel zeker wel waarderen!

Het is een erg schoon hostel, zowel de kamers als de badkamers, en ook de keuken wordt meerdere malen per dag schoongemaakt. Je hebt een zwembad en buitengedeelte waar je ’s avonds (of overdag) nog lekker even bij kan praten of waar je een potje kunt kaarten. Ook hier waren de mensen super vriendelijk en Surfers Paradise vond ik ook gewoon een erg leuke stad dus ik raad je zeker aan om hierheen te gaan als je in de buurt bent!

3

YHA in Noosa

In mijn vorige blogpost 4x slechte hostels | Oostkust Australië gaf ik aan dat het hostel genaamd Nomads in Noosa niet zo’n fijn hostel is. Gelukkig heb ik ook niet in dat hostel gezeten. Ik had het geluk dat ik een super fijn hostel had! Ik zat namelijk in het YHA hostel. Hier lagen we met z’n vieren op een kamer en al was dit geen ruime kamer, het was wel schoon. Ook de badkamer en de keuken waren schoon, wat natuurlijk grote pluspunten zijn. Je ontbijt of lunch kon je lekker buiten opeten. Daarbij kon je lekker naar buiten kijken en in het zonnetje zitten. De keuken was wel wat aan de kleine kant maar zolang het schoon is ben ik al blij.

Verder hadden ze een restaurant bij het hostel waar je een “backpackersmaaltijd” kon scoren voor ongeveer 10 dollar. Daarbij kreeg je bier, wijn of fris en een pizza. Dat heb ik daarom ook zeker een van de avonden gedaan toen ik in Noosa was. Het kost je namelijk niet veel geld en het is lekker makkelijk. Scheelt me weer een avond in de keuken!

Dit hostel zit overigens ook erg dicht bij de winkelstraat en het strand. Je bent er al binnen vijf minuten en ook al is Noosa niet zo groot, het is er echt super gezellig. Leuke winkeltjes, lekkere eettentjes (daar heb ik overigens ook een blogpost over geschreven. Heb je deze nog niet gelezen? Klik dan hier. En je maaltijden kon je ook meenemen en opeten op het strand. Hoe leuk is dat? Dit hostel is daarom zeker een aanrader!

4

Emus Beach Resort in Emu Park

Emus Beach Resort was ook een van de betere hostels waar wij hebben verbleven. Het is niet super groot en ook in Emu Park zelf is niet zoveel te doen. Wel is dit een erg mooi hostel. Een mooi, schoon zwembad, een redelijk grote keuken en je eten wordt voor je bereid. De kamers zijn ook groot met een grote badkamer en je hebt een keer geen stapelbedden! Je hebt gewoon je eigen, fijne bedje zonder dat je een trapje op hoeft te klimmen of dat er iemand boven je ligt waardoor het bed kraakt.

Het eten wat voor je werd gekookt was iedere keer erg lekker en er was zelfs een klein barretje bij waar je nog wat kon drinken en wat kon dansen als je dat zou willen. Zoals ik al zei is er in Emu Park zelf niet heel veel te doen, maar is het een fijne overstap als je naar Great Keppel Island zou willen gaan. En dat zou ik je in ieder geval zeker aanraden! Ik heb daar lekker gesnorkeld, het water was super blauw en ik heb wel drie schildpadden gezien! Als je genoeg tijd hebt moet je hier écht heen gaan!

Dat waren alle vier de hostels die ik voor nu met jullie wilde delen. Er komt op dit artikel nog een vervolg maar anders zou ik te veel informatie in één keer geven dus vandaar dat ik het even in tweeën splits. Deel twee staat ondertussen ook online en deze kun je hier vinden.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram