Search here...
TOP
Azië Backpacken Bali Indonesië Lijstjes

4x Fijne (en goedkope) hostels op Bali

4x fijne (en goedkope) hostels Bali, Indonesië | Global-Treasures.com
364 Views

Na een redelijk lange tijd in Bali te zijn geweest, was het weer tijd om naar huis te gaan. In totaal heb ik een maand op Bali gezeten en daardoor heb ik ook in een aantal verschillende hostels gezeten. De ene nog viezer en verschrikkelijker dan de ander. Maar gelukkig heb ik ook in een paar fijne, schone hostels gezeten (al waren dat er niet veel.) Vandaag deel ik met jullie de fijne hostels op Bali die wél helemaal top waren! De hostels die dat niet waren, bewaar ik voor een andere blogpost.

 

Suba homestay, Nusa Lembongan (€8,- per nacht*)

Ben je van plan om een bezoekje te brengen aan Nusa Lembongan? Dan is Suba homestay een goed hostel die dichtbij het centrum ligt van het eiland. Op zo’n 10 minuten lopen ben je al bij Mushroom Bay, een populaire plek waar je waarschijnlijk ook aan zult komen, wanneer je vanuit Bali op Nusa Lembongan aan zult komen.

4x fijne (en goedkope) hostels Bali, Indonesië | Global-Treasures.com

Zoals ik al zei ligt het hostel vlakbij een centrum, met veel restaurants eromheen, winkeltjes en het strand. Het is maar een klein hostel maar je krijgt wel waar voor je geld. De bedden zijn erg fijn en worden iedere ochtend voor je opgemaakt, je krijgt een handdoek (scheelt weer was) en je slaapt niet met veel mensen op een kamer. Het hostel heeft vier kamers, twee daarvan zijn dorms waarin vier personen slapen. De andere twee kamers zijn privé-kamers die je kunt huren voor als je met z’n tweetjes bent. Het hostel heeft geen zwembad maar het is ook niet iets wat ik echt miste. Omdat de zee zo dichtbij zit heb je dat zwembad ook niet nodig.

Verder is het personeel erg vriendelijk. Ze kennen je bij namen en ontvangen je iedere keer weer vriendelijk. Ze vragen wat je hebt gedaan en geven tips als je deze nodig hebt. Ook kun je vanuit het hostel super goedkoop een scooter huren. Dit kost 70.000 Rupiah (= €4,20) waar je de hele dag gebruik van mag maken. Dit heb ik ook een dag gedaan. Wil je lezen wat ik allemaal heb gedaan en gezien? Klik dan hier. Je kunt ze uiteraard ook voor langere tijd huren. Het personeel heeft me ook geholpen bij het boeken van mijn trip terug naar Kuta. Echt super lieve medewerkers!

 

Pudak Sari Unizou hostel, Kuta (€11 euro per nacht*)

Dit is echt een van de fijnste hostels op Bali. Voor dit hostel betaalde ik wat meer als voor Suba Homestay maar het is echt een waanzinnige plek. Ook hier was het personeel super vriendelijk. Je kon pas om twee uur inchecken en ik was er al eerder. Ze zorgden dat ik een handdoek kreeg zodat ik met het warme weer wel alvast een duik kon nemen in het zwembad. Ook zorgden ze dat een vriendin van me en ik in dezelfde kamer zouden komen, ook al was ik er al een dag eerder. Ik was niet zo slim geweest want ik had per ongeluk mijn verblijf geboekt voor in augustus in plaats van in juli.. Niet zo slim maar ze losten het meteen op zonder dat er voor mij extra kosten aan verbonden zaten.

4x fijne (en goedkope) hostels Bali, Indonesië | Global-Treasures.com

Het hostel biedt kluisjes bij zowel de ingang, als in de kamer zelf om al je waardevolle spullen in op te bergen. De kamers zijn ook echt heel fijn! Ik sliep in een kamer met zeven andere mensen en je hebt een gordijntje om er je eigen plek van te maken, als je wil gaan slapen. Bij je bed heb je een stopcontact en verlichting, en het bed is groot genoeg voor twee personen!

Er is een groot lounge gedeelte, ze hebben boeken en spelletjes waarvan je gebruik mag maken en zoals ik al zei hebben ze een onwijs mooi zwembad. In onze kamer (voor 8 personen) hadden we maar liefst drie toiletten en drie douches, allemaal gescheiden van elkaar! En er staat zonnebrand en muggenspray in de lobby, waar je uiteraard ook gebruik van mag maken. En ohja, het hostel ligt maar vijf minuten van het vliegveld af!

 

H-Ostel, Kuta (€8,- per nacht*)

Vanuit het vliegveld kwam ik in dit hostel terecht en het beviel me erg goed. Hoewel je met ongeveer twintig man in een kamer slaapt, merk je daar helemaal niets van. Je kamer is als het water een lange gang met bedden. Zoals ik (nu ik dit schrijf) al een heel aantal keren heb gezien in de hostels in Bali, heb je als het ware een eigen ruimte. Je bed is ingebouwd met daarin je eigen verlichting, stopcontact en rekje om je kleren op te laten drogen. Je hebt je eigen kluisje, die je kunt openen met een armband. Ook dit is heel handig!

De wifi in het hostel is erg goed en meteen als je de deur uitloopt kom je bij een heleboel winkels en restaurantjes. Ook is dichtbij een supermarkt te vinden. Dit hostel zit ook dichtbij het strand. Of het hostel echt dicht bij het centrum van Kuta ligt durf ik niet te zeggen. Omdat restaurantjes, winkeltjes en het strand zo dichtbij het hostel lagen, vond ik het niet nodig om naar het centrum te gaan.

In de ochtend bieden ze je gratis ontbijt aan. Dit is niet heel uitgebreid maar wel handig en toch lekker. Je krijgt toast met jam of choco-pasta, met daarbij koffie of thee. Je hebt ook keuze uit scrambled eggs met bacon en dat soort dingen maar hier moet je uiteraard voor betalen.

Activiteiten vanuit het hostel

Handig is wel dat je bij het hostel je trip naar Nusa Lembongan, Nusa Penida of Gili Trawangan kunt regelen. Hier betaal je wel wat meer voor dan wanneer je het op straat zou proberen te regelen. Maar alles wordt wel goed voor je geregeld. Zo ging ik naar Nusa Lembongan, waarbij ik in het hostel werd opgehaald. Vervolgens werd ik afgezet bij de boot en eenmaal bij Nusa Lembongan werd ik naar het hostel gebracht. Hier betaalde ik 250.000 Rupiah voor, ongeveer 15 euro.


M Box op Gili Trawangan (€9,- per nacht*)

Op het partyeiland Gili Trawangan heb je niet heel veel keus aan hostels. Er zijn dus ook maar een paar fijne hostels want het is natuurlijk niet een extreem groot eiland dus het zijn ook maar een paar hostels waaruit je kunt kiezen. Wij zaten in een hostel genaamd M Box en daar ben ik eigenlijk wel erg tevreden over! Wij sliepen met drie personen op een kamer dus daar valt al niets van te zeggen. Hoe minder, hoe beter, vooral in een partyhostel. Maar goed, het hostel heeft een groot zwembad en een aantal ligbedjes om even lekker te kunnen relaxen in het zonnetje. Ook kun je ontbijten, lunchen en dineren in het hostel, al is er wel niet heel veel ruimte om te zitten. Maar het eten was in ieder geval wel erg goed! Het ontbijt zat er namelijk bij inbegrepen.

Activiteiten vanuit het hostel

Vanuit het hostel werd er ook een snorkeltour georganiseerd, wat ook erg leuk is om te doen als je dan op Gili T zit. Het hostel is ook 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend zodat je na een avondje stappen altijd het hostel in kan. De badkamers waren erg schoon en ook in de kamers was geen viezigheid te bekennen. Je had ook hier weer een eigen kluisje om je waardevolle spullen in op te bergen en een eigen kasje om je tas in te dumpen. Ook dit hostel is zeker een aanrader!

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad aan dit lijstje van fijne hostels op Bali. Is het je droom om naar Bali te gaan dan moet je zeker naar Gili Trawangan gaan. Dat is namelijk het mooiste gedeelte van Bali, samen met Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. Ik beloof je dat je daar geen spijt van zult krijgen!

*Deze prijzen kunnen afwijken i.v.m. de seizoenen.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram